Uz tri jednostavne vežbe za struk i područje stomaka sagorećete višak kilograma, a osećaćete se zadovoljnije…

Nemojte da vas zavaraju ravni i čvrsti trbušnjaci na naslovnim stranama mnogih časopisa jer im je takav izgled podarila magija zvana fotošop. Bitno je da nemate nerealna očekivanja i da se prevashodno fizički aktivirate zbog sebe i svog zdravlja, a ne kako bi vaš struk nalikovao ovim iluzijama.

1. Jačanje gornjih trbušnih mišića

Lezite na pod. Privucite stopala bliže sebi i stavite ruke iza glave. Podižite se tako da laktovima dotaknete bedra. Ponovite vežbu u dve serije po 15 ponavljanja, a kasnije možete povećavati broj ponavljanja kada osetite da su mišići ojačali.

vezbe za struk

2. Za donje trbušne mišiće

Ostanite na podu i lezite ravno. Uprite se dlanovima i kičmu čvrsto prislonite na podlogu. Podižite noge tako da čitavo vreme budu ispružene. Zatim ih spustite tik do poda i ponovo podignite. Ponovite vežbu u dve serije po 15 ponavljanja.

vezba za struk

3. Bočni trbušnjaci

Lezite na bok oslonjeni na lakat. Zatim se oslonite i na stopala i podignite se kao da ćete načiniti bočni most. Ostanite tako 60 sekundi. Ako želite veće opterećenje podignite slobodnu ruku i odvojite slobodnu nogu od ove kojoj je stopalo na podu.

za struk

Vežbe i ishrana za lep stomak i noge

Nabacili ste kilograme i izašli iz forme? Ne očajavajte! Nikad nije kasno da pravilnom ishranom, negom i vežbama sve popravite. Ključno je da se, kad već donesete odluku, koncentrišete na kritične tačke: kožu, grudi, noge, stomak i zadnjicu.

10 saveta za vitak stas

Fokusirajte se na svoje navike umesto na konkretnu dijetu. Oslobađanje od jedne loše životne navike, imaće veći efekat nego desetak kratkotrajnih, teško izdržljivih dijeta. Gubitak težine nikada ne bi trebalo da bude vaš jedini cilj. Pokušajte da svoju energiju usmerite ka zdravom načinu života i to će, na kraju, verovatno doprineti i postepenom smanjenju kilograma.

Vežbe za oblikovanje tela – butine, kukuvi, zadnjica, stomak

Vežba za struk i kukove
Bočni udarci nogom iz klečećeg stava koncentrisani su na struk i kukove, ali se pažnja obraća i ravnoteži i kordinaciji pokreta. Savijte koleno i oslonite se na njega, dlan položite na prostirku tačno ispod ramena, u ravni sa kukovima, a drugu ruke stavijte iza glave.