Tajlandska masaža na najbolji način kombinuje vekovnu tradiciju istočnjačke kulture nege tela spajanjem indijske joge, kineske akupunkture, kiropraktike i japanske šiacu masaže…

Moderan način života nosi mnoge negativne posledice, prvenstveno stres, iscrpljenost i gojaznost. U očuvanju zdravlja i harmonije tela i duha veliku ulogu igraju opuštajući tretmani poput masaže. Jedna od trenutno najtraženijih tehnika u svetu je tradicionalna tajlandska masaža. Ona je nastala pod uticajem kineskih i indijskih tehnika, primenjuje se nekoliko hiljada godina, a savremeni pristup je rezultat proučavanja rezultata i stalnog usavršavanja i uvođenja novih pokreta. Tradicionalna tajlandska masaža objedinjuje i specifične vežbe joge kao i upotrebu lekovitog bilja. Temelji tajlandske masaže su pažljivo dozirani i odmereni pritisci energetskih tačaka koje se nalaze duž takozvanih Sen Sib linija. Cilj je, pre svega, uklanjanje blokada i pojačavanje protoka energije.
tajlandska masaža
Tajlandska masaža blagotvorno deluje na više telesnih funkcija, na prvom mestu krvotok, s obzirom na to da je rezultat tretmana poboljšana cirkulacija, bolja prokrvljenost dela tela koji se masira i opuštanje srčanog mišića. Tajlandska masaža poboljšava elastičnost mišića i tetiva, smanjuje napetost i oslobađa od stresa, podstiče koncentraciju, izoštrava čula, jača unutrašnje organe, koriguje nepravilno držanje, pospešuje izbacivanje viška vode i otrovnih materija i reguliše nadutosti i probleme sa varenjem.
I kod tajlandske masaže osnovno je pravilo da se tretman prilagođava psihofizičkom stanju pacijenta, pritisak masera ne izaziva nelagodnost a posebna pažnja se obraća u slučaju da se posumnja da klijent ima zdravstvenih problema sa kičmom ili boluje od neke hronične bolesti (dijabetes, srčane bolesti, visok pritisak, proširene vene, upale mišića, dislokacije zglobova i kožne bolesti).

TOPI CELULIT

Tajlandska masaža je delotvorna u borbi protiv viška kilograma i zakletog neprijatelja žena – celulita. Zanimljivo je da tokom anticelulut masaže nema štipanja ni jakog pritiska, već maseri poskakuju i izvode seriju blagih i nežnih pokreta, tako da izgleda kao da igraju neki ritualni ples. U borbi protiv “pomorandžine kore” neophodna je upornost i potrebno je najmanje 8-10 tretmana. Ovaj tretman uključuje i nanošenje biljne anti celulit maske, pa klijent primećuje razliku u figuri već posle prve masaže. Mršavljenje se podstiče pakovanjem za telo od limunove trave i dubokom masažom tkiva specijalnom kremom za oblikovanje.

TRADICIONALNA TAJLANDSKA MASAŽA

Ovaj jedinstveni tretman, koji se radi na podu, kombinuje masažu celog tela uz blago rastezanje sa pritiskanjem akupresurnih tačaka. Na taj način se pospešuje cirkulacija, dotok energije i relaksacija. Zanimljivo je da tokom ovog tretmana klijent ostaje obučen u specijalnu, laganu odeću.

ROJAL TAI MASAŽA

Nekada je ova masaža bila namenjena samo tajlandskoj kraljevckoj porodici i eliti. Inače, reč je o vrlo jakoj terapeutskoj masaži koja podiže telesnu temperaturu i ne preporučuje se onima sa povišenim pritiskom.

TAJLANDSKA MASAŽA LEĐA

Tretman počinje pilingom i nastavlja se masažom aromatičnim uljima, pri čemu se oslobađa napetost u predelu vrata, ramena i leđa. Na kraju tretmana koriste se ulja mente i eukaliptusa da se postigne efekat hlađenja.

MASAŽA NOGU

Pritiskom na akupresurne tačke i utrljavanjem posebnih ulja podstiče se detoksikacija, uspostavlja prirodan energetski balans i poboljšanje funkcije unutrašnjih organa. Posle masaže nogu klijent popije čaj koji takođe podstiče izbacivanje toksičnih materija.

 

Tajlandska masaža u beogradu

Jai Thai centar, u beogradskom naselju Senjak, na naše prostore donosi autentične tajlandske tretmane, u prostoru koji izgleda kao egzotična oaza i predstavlja pravo mesto iz snova nadomak gradske vreve. U mističnom ambijentu sličnom orijentalnom hramu, u ponudi su masaže, tretmani lica i tela, kao i specijalni paketi za pojedince i parove. Posebnu odliku ovog originalnog centra, koji je jedini te vrste u Srbiji, ali i neposrednom okruženju, čine terapeuti s Tajlanda, zemlje u kojoj veština masaže važi za jedan od nacionalnih simbola.
Jai Thai centar u beogradu Vase Pelagića 48, 11000 Beograd +38111/36-99-193, +381 62/54-33-71