Vitamin-B

HRANITE SE LAGANO I VEŽBAJTE DA BI REŠILI PROBLEM ANKSIOZNOSTI
hrana i vežbe protiv anksioznosti
Osim što morate ojačati samopouzdanje, da biste pobedili anksioznost, neophodno je da se pravilno hranite i budete fizički aktivni. Zato ako patite od anksioznosti pazite šta jedete i pijete. Uzimajte orašaste plodove, voće, povrće, žitarice, integralnu testeninu, belo meso, morske plodove, ceđene sokove, čaj od valerijane, nane i majčine dušice, a izbegavajte mesne prerađevine, prezrele sireve, proizvode od belog brašna, grickalice, kafu, energetska i alkoholna pića, jer pojačavaju uznemirenost, mišićnu napetost i stomačne probleme.

Kad se vratite s posla, izadite na svež vazduh – trčite, vozite bicikl ili preskačite vijaču. Pre spavanja radite vežbe za relaksaciju mišića.Na kraju nije uopšte bitano koje su vrste vežbe bitna je samo fizička aktivnost koja će ubrzati vaš puls i pokrenuti organizam.

Stručnjaci tvrde da muzika može pomoći, ali i odmoći protiv anksioznosti. Slušanje klasične muzike doprinosi normalizaciji vitalnih funkcija, bistri misli, popravlja raspoloženje i opušta telo, ublažavajući tako disajne tegobe i spazam mišića. Slušanje harfe doprinosi trezvenom razmišljanju i pomaže u suzbijanju briga, dok džez jača samopouzdanje, pospešuje socijalne veštine i smanjuje strah od osude, ismevanja i odbacivanja okoline.Nasuprot tome, agresivna muzika i tonovi koji ne prijaju ušima u većini slučajeva uzrokuju nepravilnosti u radu srca i razvoj blagih kardiovaskularnih simptoma, pa indirektno povećavaju rizik od napada anksioznosti. Zato vodite računa o tome kakvu muziku slušate i prepustite se čarima nota.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *