vodena dijeta

Vodena dijeta se zasniva na unosu namirnica veoma bogatih vodom kao i konzumiranju hladne vode pre svakog obroka.Ova dijeta najviše utiče na topljenje sala sa stomaka.
vodena dijeta
Maštate o tome da zauvek povratite vitkost i da uđete u farmerke koje godinama čuvate u ormanu u nadi da ćete smršati? E, to je sasvim moguće ako budete jeli po pravilima koja propisuje ova dijeta bazirana na vodi. Nju je usavršio čuveni tim nutricionista sa klinike Pen Stejt univerziteta. Pacijenti na vodenoj dijeti su izgubili duplo više masnih naslaga oko struka od onih koji su unosili istu količinu kalorija prateći druge dijete. Za šest meseci oni su u proseku izgubili 5 cm oko struka, dok druga grupa nije izgubila ni jedan.
Šta je tu poruka? „Jedite vodu”, kategorična je dr Melisa Heršberg, autorka bestseler knjige Heršberg dijeta.„ Mi smatramo vodu pićem. Ali hrana sa visokim sadržajem vode se pokazala kao najbolja za mršavljenje, posebno za gubljenje masnih naslaga u predelu stomaka”, tvrdi ona.

Magična moć u vodi
Hrana sa bogatim sadržajem vode ima mnoga dobra svojstva. Ona je pretežno velikog volumena, a opet nema puno kalorija što je čini i sitom i pogodnom za skidanje viška kilograma. U toku eksperimenta na Pen Stejt klinici, pacijenti koji su bili na ovoj dijeti su jeli obroke za 25 % veće po volumenu od druge grupe, mada su po kalorijama njihove porcije bile iste. Ovakva hrana, naravno, sadrži i mnogo tečnosti, ali za razliku od tećnosti iz napitaka, izgleda da ima dejstvo „rastvaranja” šećera u krvi što smanjuje podsticaj na lučenje insulina. „Insulin je odgovoran za nastajanje masnih naslaga, posebno onih oko stomaka.” Kad opadne nivo insulina, vaše telo želi da se oslobodi sala. I to želi prvo da ga se oslobodi sa stomaka. Ako ne jedete hranu bogatu vodom, teško da ćete izgubiti salo sa stomaka, bez obzira na broj vežbi za trbušne mišiće kojima ih mučite.

Sta kaže svakodnevno iskustvo sa vodenom dijetom
Vodena dijeta pomogla je i samoj dr Heršberg da skine suvišne kilograme koje je stekla dok se oporavijala posle saobraćajne nesreće, pa nije dugo mogla da se kreće. Onda je njene savete prihvatila i njena rođaka koja je fitnes instruktor, a koja nikako nije mogla da skine salo sa stomaka, mada je svakodnevno radila veoma naporne vežbe. „Stvarno nisam verovala da će mi ta dijeta pomoći”, priča Erin Heršberg. „Ali evo, sad imam sedam kilograma manje i odlično se osećam. Više ne skidam kilograme i ponosim se definisanim linijama svog stomaka!” I krajnji zaključak je da je borba protiv viška kilograma vodenom dijetom zdrava, delotvorna i da na pada i najtvrdoglavije salo kao što je ono na trbuhu. U proseku se gubi između 3 do 5 kg u roku od dve nedelje i sledećih 3 do 5 kg u toku sledeće dve nedelje.

Kako je organizmu potrebno još dodatnih kalorija da podigne temperaturu hladne vode ,pre svakog obroka popijte dve čaše veoma hladne vode.Pored sagorevanje kalorija hladna voda će dodatno uticati na smanjenje apetita i osećanja gladi.
Vodena dijeta se pored ispijanja hladne vode sastoji i od sledećeg jelovnika…

DORUČAK (izaberite jedan za svaki dan)
Primer 1
1 šolja posnog švapskog sira,1/2 šolje bobičastog voća
Primer 2
5 belanaca u kajgani, 1 kašika feta sira ,1 šolja seckanih pečurki sa grila

UŽINA (izaberite tri za svaki dan)
Primer 1
1 šolja jogurta od obranog mleka
Primer 2
1 šolja nasečenog povrća ,1 kašika maslinovog ulja limunov sok
Primer 3
1/2 šolje dijetalnog pudinga 1 šolja naseckanog voća

RUČAK (izaberite jedan za svaki dan)
Primer 1
1 parče barene piletine, 1/2 integralne testenine 1/4 sosa od paradajza (najbolje domaćeg bez dodavanja šećera) 1 šolja mešanog povrća
Primer 2
1 konnad barene ribe ili ribe sa grila ,1 šolja povrća kuvanog na pari, 2 šolje iseckanog paradajza, krastavaca i paprika
Primer 3
1 teleća šnicla 1 šolja karfiola obarenog i izgnječenog sa malo jogurta ,1/2 seckanog belog luka, malo bibera ,
1 šolja povrća kuvanog na pari

VEČERA (izaberite jednu za svaki dan)
Primer 1
4 tvrdo kuvana belanca ,2 šolje mešane seckane salate ,1/2 šolje seckanog avokada limunov sok.
Primer 2
1/2 konzerve tunjevine bez ulja ,
1/4 šolje rendanog celera, 1 kašika seckanog mladog luka ,1 kašika jabukovog sirćeta ,1 kašika niskokaloričnog majoneza ,2 šolje mešane zelene salate ,1 jabuka ,1 šolja zelenog čaja
Primer 3
4 šnita neslane kuvane šunke ,1 kašika senfa ili
2 šolje narendane šargarepe i lista celera 1 šolja jogurta od obranog mleka.
DIJETA SA BANANAMALIMUN DIJETA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *