vocna dijetaVoćna dijeta je odlična za mršavljenje i čišćenje organizma.Voće sadrži malo kalorija a velike količine vitamina minerala i antioksidanasa…

Postoji mnogo varijanti voćne dijete ali pri izboru treba uzeti u obzir i sva najnovija naučna saznanja iz oblasti nutricionizma i mršavljenja.
Voće je siromašno proteinima pa ako se odlučite za jelovnik zasnovan isključivo na voću može sa kilažom doći i do malog smanjenja mišićne mase a kako su mišići najveći potrošači kalorija svaki gram mišićnih vlakana je dragocen za očuvanje vitke linije.
Ako uopšte ne unosite proteine (esencijalne amino kiseline) uzaludno ćete smršati pomoću voćne dijete jer već posle nekoliko nedelja možete očekivati da imate isti broj kilograma kao pre dijete.

Tokom voćne dijete možemo često osećati glad zato treba imati najmanje 5-6 obroka dnevno ali i paziti da razmak izmedju obroka bude 2 sata.

Voćna dijeta jelovnik
Doručak: je svakog dana isti pola grejpfruta i jedno kuvano jaje.
DAN 1
Ručak:100 grama pečenih ili kuvanih pilećih grudi,parče integralnog hleba.
DAN 2
Ručak:100 grama kačkavalja,parče integralnog hleba.
DAN 3
Ručak:100 grama pečene ili kuvane nemasne svinjske kremenadle,parče integralnog hleba.
DAN 4
Ručak: 150 grama feta sira,jedno parče integralnog hleba.
DAN 5
Ručak:100 grama fileta ribe,parče integralnog hleba.

Večera:večera je takodje voćna ali da vas ne bi mučila glad kad legnete svake večeri pojedite bananu i jabuku koje duže drže sitost.
Izmedju glavnih obroka možete jesti voće kad god ogladnite,birajte voće koje sadrži manje šećera a više vode.Dozvoljena je samo jedna banana dnevno i to za večeru.

Posle 5 dana ako niste zadovoljni rezultatima možete da ponovite jelovnik još jednom.Do najvećeg gubitka težine dolazi posle trećeg dana a za deset dana možete izgubiti 5 do 7 kilograma.Trudite se da unesete oko 1000 kalorija dnevno iz voća,uz kalorije iz jajeta i ručka imaćete svakog dana više od 1200 kalorija što je osnovni preduslov za zdravu dijetu.Evo koliko kalorija sadrže najčešće korišćene vrste voća na 100 grama.
Jabuke 60
Kruške 53
Kajsije 54
Trešnje 77
Breskve 49
Šljive 54
Pomorandže 48
Banane 95
Grejpfrut 32
Limun 40
Jagode 33
Maline 40
Grožđe 79

VOĆNI POST
Da biste bili vitki tokom cele godine nekoliko puta godišnje možete držati trodnevni voćni post.
Ako se na propisan način praktikuje u vreme kad je organizam potpuno zdrav, voćni post oslobađa od toksina i suvišnih kilograma i jača imunitet. U suprotnom – može izazvati opštu klonulost. Zato vodite računa o tome da ga započnete kad ste u punoj snazi a za vreme posta svakodnevno uzimajte od kilogram i po do dva kilograma različitog voća (jabuke, kruške, banane, breskve, jagode, citruse, grožđe, ananas…). Tu količinu rasporedite u pet-šest manjih obroka. Pored porcije odabranog voća, glavni obroci neka vam budu banane, narandže i kivi, uz koje treba da pijete mineralnu vodu. Tako ćete organizmu obezbediti sve potrebne vitamine i minerale.
Brza krastavac dijeta,Nutricionistička dijeta,Dijeta sa sokovima,Krompir dijeta,Laka dijeta,Najbrže dijeta za mršavljenje,Dijeta za brzo skidanje kilograma,Dijeta za krvnu grupu A

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *