Kefir dijeta je jedna od najpopularnijih dijeta za brzo mršavljenje. Koja je tajna njene popularnosti? Pre svega, razlog je kefir: jedan od najkorisnijih mlečnih proizvoda koji se koristi kao preventiva a i u terapeutske svrhe.

Pravi, domaći kefir ima umirujući efekat na cirkulaciju i nervni sistem. On je bogat vitaminima i mineralima, pomaže da se uspostavi rad crijeva, liječi tijelo i podmlađuje kožu, poboljšava stanje kose i noktiju. Pored toga, ishrana zasnovana na korištenju kefira pomaže da se veoma lako izgube dodatni kilogrami. Još jedna posebna prednost kefira je nizak sadržaj ugljenih hidrata. Većina stručnjaka se slaže da je najčešći uzrok viška težine pretjerani unos ugljenih hidrata. Dakle, ako jedete kefir riješili ste i ovaj problem.

kefir dijeta

KEFIR DIJETA – ILI DIJETA KAO DA NISTE NA DIJETI

Dijeta je predviđena za 3 dana i ne više od toga. Težina koju možete da izgubite sa ovom dijetom zavisi od individualnih karakteristika organizma a obično je oko 2 kg.

DORUČAK

Predlog 1: Kajgana od 2 jaja, salata od manjeg krastavca, kafa sa kašikom mleka;

Predlog 2: Griz/palenta i kiselo mleko;

Predlog 3: Jaje, 1 tost sa puterom, čaj sa medom.

UŽINA

3 dl domaćeg kefira

RUČAK

Predlog 1: Pileća supa, kuvana šargarepa i belo pileće meso (100 gr), salata od cvekle, kriška hleba,

Predlog 2: Čorba od pečuraka, paprikaš (o 3 dl) i salata od svežeg kupusa.

UŽINA

3 dl domaćeg kefira

VEČERA

Predlog 1: Grilovana riba (150 gr), zelena salata i biljni čaj;

Predlog 2: Veći pečeni krompir, čaj sa medom.

KEFIR VOĆNA DIJETA- ODLIČAN DETOKS

Dnevno treba piti 1,5-2 litre kefira od obranog mleka i jesti voće i povrće (može i lako termički obrađeno) u dovoljnim količinama da se zadovolji glad. Sa ovom dijetom, možete izgubiti 2-3 kg za tri dana.

KEFIR JABUKA DIJETA- TEŠKA DIJETA ZA PRIPREMU NOVE SEZONE

Kefir-jabuka dijeta traje 7 dana. Tokom ove dijete smenjuju se kefir i jabuka dani. Možete popiti 1,5 litara kefira ili pojesti 1.5kg jabuka dnevno. Ovo je prilično stroga dijeta i nije preporučljiva u zimskom periodu već na prelasku jedne sezone u drugu. Recimo proleće-leto i leto-jesen. Gubitak kilograma je značajan: i do 6 kg za 7 dana.

Saveti:
Povrće povrće možeti uzeti u vidu salate ako želite. Možete koristiti Sugarleaf organske dresinge po želji. Možete dodati bilo koje povrće koje želite: asparagus, grašak, kukuruz, repu, boraniju, karfiol i slično.

Prvog dana pripremate organizam za program. Vaš jedini izvor ishrane je sveže ili konzervirano voće. Voće je najbolja prirodna hrana jer obezbeđuje sve što je potrebno za život.

Drugi dan počinje složenim ugljenim hidratima pojačanih sa malo masti, oni se uzimaju zbog energije i opšteg balansa. Ostatak dana se sastoji od povrća koje uslovno rečeno nosi prazne kalorije i obezbeđuje esencijalne nutrijente i vlakna.

Treći dan eliminiše krompir jer ugljene hidrate dobijate iz voća. Vaš organizam je sada pripremljen da sagori višak kilograma. I dalje ćete imati želju za hranom koja uglavnom prestaje četvrtog dana.

Četvrtog dana, banane, kefir i supa zvuče čudno i nepoželjno
. Čeka vas iznenađenje. Verovatno nećete pojesti sve dozvoljene banane. Ali one obezbeđuju kalcijum koji ste izgubili i natrijum koji možda niste unosili prethodna tri dana. Primetićete gubitak želje za slatkišima. Bićete iznenađeni kako lako Vam je ovaj dan prošao.

Peti dan, govedina i paradajz
. Govedina je izvor gvožđa i proteina, paradajz je dobar za varenje i obezbeđuje vlakna. Velike količine vode pročistiće Vaš organizam. Primetićete bezbojan urin danas. Dozvoljena količina govedine je 5 porcija od 110g, ali ne morate pojesti sve ovo. Morate pojesti šest paradajza.

Šesti dan je sličan petom, gvožđe i proteini iz govedine, vitamini i vlakna iz povrća. Do sada je Vaš organizam razvio sklonost ka gubljenju kilograma. Trebalo bi da postoji primetna razlika u Vašem izgledu u odnosu na prvi dan.

Sedmog dana završite program dobrin vinom i jedite svo organsko povrće. Držite Vaš organizam pod kontrolom i biće vam zahvalan zbog pročišćavanja koje ste mu omogućili.