dijeta 7 dana 7 kg

Sedmodnevna dijeta 7 dana 7 kg će vam omogućiti da uživate u različitim vrstama hrane u određenim danima dok mršavite. Zahvaljujući ovoj dijeti, telo će se očistiti i istopiti višak kilograma. Ako se pravilno pridržavate ove dijete možete da izgubite i do 7 kg za 7 dana….
dijeta 7 dana 7 kg
Dijeta 7 dana 7 kg:
Ponedeljak: Jedite što više voća koliko god možete i pijte voćni sok.Zabranjeno od voća su samo banane.
Utorak: Konzumirajte koliko god želite povrća i supu od povrća.
Sreda: U ovaj dan se kombinuju namirnice koje ste jeli prethodna dva dana (voće, povrće, sokovi, supa od povrća).
Četvrtak: Jedite pet banana i popijte pet čaša mleka. Neke verzije sedmodnevne dijete preporučuju da se jede osam banana u kombinaciji sa 4 šolje mleka.
Poslednja tri dana na dijeti jelovnik je potpuno isti ali možete koristiti različito zeleno povrće.
Petak: Jedite 4 komada mesa sa roštilja (100 g piletine,100 govedine i 100g nemasnog svinjskog mesa i 100 grama ribe). Kombinujte meso sa neograničenim zelenim povrćem.
Subota: Jedite 4 komada mesa sa roštilja ili pečenog u rerni bez masti 100 g piletine,100 govedine i 100g nemasnog svinjskog mesa i 100 grama ribe. Kombinujte meso sa neograničenim zelenim povrćem.
Nedelja: Jedite 4 komada mesa sa roštilja .(100 g piletine,100 govedine i 100g nemasnog svinjskog mesa i 100 grama ribe) Kombinujte meso sa neograničenim zelenim povrćem.

Sedmodnevna dijeta je stroga dijeta i nije uravnotežena. Zbog toga može da oslabi organizam i možda ćete osećati iscrpljenost i umor.Gubitak od 7 kilograma za 7 dana izgleda primamljivo, ali stručnjaci ne preporučuju ovu dijetu za dugoročno održavanje.Iskustva su ista kao i kd mnogih drugih brzih dijeta a najgore je što se javlja takozvani jo-jo efekat.To znači da se brzo izgubljena težina posle prekida dijete gotovo isto tako brzo vraća.

Ovakav jelovnik bi trebalo da u prva četiri dana inicira mršavljenje a u završna 3 dana sa priličnom količinom mesa bi trebalo sačuvati mišićnu masu i dati organizmu priličnu količinu nekih minerala i vitamina iz zelenog povrća.Teorijski sve izgleda dobro ali ljudski organizam izgleda da ima svoja pravila i kod ovakvog kalorijskog deficita gubi dosta telesnih tečnosti iako bi po logici mnogih trebalo da dodje samo do topljenja masti.
Kada dodje do naglog smanjenja unosa hrane organizam se brani usporavanjem metabolizma i umesto da dodje do topljenja masti i obezbedjenja energije iz sagorevanja istih javlja se iscrpljenost i umor.Organizam dakle žudi za energijom iz ugljenih hidrata koji su mu tokom ove dijete uskraćeni.Mnogo bolji rezultati postignuti su sa visokoproteinskim dijetama gde je na duži rok predvidjen potpun prekid unosa ugljenih hidrata što za posledicu ima izazivanje ketoze i potpuno preorjentisanje tela na energiju iz sagorevanja sopstvenih rezervi sala.Najpoznatije dijete ovog tipa su Atkinsova i Dukanova dijeta.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *