Pirinač dijeta

Pirinač dijeta je idealna za one koji žele da izgube težinu brzo,a uz to i očiste organizam i izvrše veliku prirodnu detoksikaciju.
pirinac dijeta

Pirinač je jedna od najčešćih namirnica u svetu i pruža i do 50 procenata kalorija za polovinu svetskog stanovništva.Ali, važno je zapamtiti da postoji mnogo različitih vrsta pirinča,i da nisu sve od njih podjednako korisne za vašu dijetu sa pirinčem. Braon pirinač, na primer, manje je obrađen i pun vlakana i hranljivih materija, i mnogo je zdraviji od belog pirinča, ali takođe može da ima važnu ulogu u gubljenju telesne masti i održavanju zdrave težine.

Pirinač je odlična dijetalna hrana koja vašem telu daruje zdravlje i energiju. Braon pirinač posebno je prepun vitamina, minerala i esencijalnih aminokiselina.Braon integralni pirinač je takođe vrlo dobar izvor vlakana koja mogu da pomognu u borbi za mršavljenje i sprečiti mnoge digestivne probleme i zatvor.

Mogućnosti braon pirinča za čišćenje i detoksikaciju su poznate vekovima.Ovaj integralni neljušteni pirinač radi kao sunđer u digestivnom sistemu ribajući i upijajući sve toksine tamo nagomilane tokom mnogo godina. Braon pirinač je takođe poznat u po ublažavanju alergija, održavanju zdravog srca,odlična je za dijabetes tipa II, on čak može da spreči rak.

Pirinač dijeta je veoma popularna, jer je:

Niskokalorična
Veoma efikasna
Osećate se sito
Čisti celo telo
Poslednje, ali ne i najmanje važno, hrana je ukusna.

Postoji više varaijanti pirinač dijete a najpoznatije su tri.
Evo tri plana ishrane pirinač dijete.

Trodnevna pirinač dijeta
Prvi je kada je potrebno da brzo izgubite nekoliko dodatnih kilograma i detoksikujete vaše telo. Ova pirinač dijeta se takođe naziva pirinač post.

Braon pirinač post je drevna praksa i datira hiljadama godina unazad.Iako je blaži oblik posta on ima svoje jedinstvene prednosti i pogodnosti.Pirinač ne proizvodi ekstremne simptome kao neki drugi postovi.Pirinač post je prilično umirujuć i nežno uklanja toksine iz krvi što vam omogućava da se izbegne osećaj nelagodnosti koji je često prisutan u toku posta.

Standardni pirinač post traje 3 dana. Ako se osećate kao da je to previše za vas, pokušajte sa samo jednim danom i ponovite posle nedelju dana postepeno povećavajući trajanje .

Plan je jednostavan. Za tri dana jedete samo braon pirinač. Za to vam je potrebno šolje braon pirinča, po mogućstvu bez ulja i dobro skuvanog. Pokušajte da podelite svoj pirinač u 4-5 obroka.Možete dodati malo soli ili na vrh noža aleve paprike. Takođe možete da dodate vrlo malo sirovog kokosovog ulja ili maslaca. Ove masti treba da pomognu u otklanjanju toksina rastvorljivih u mastima, a koriste se za obnovu i popravku tkiva. Samo pazite da koristite masti umereno i da ne preopteretite svoj pirinač sa njima. I kao i obično: ne zaboravite da tokom pirinač dijete svakodnevno pijete najmanje 8 čaša vode.

Posle 3 dana polako se vratite na svoju redovnu ishranu.Postepeno uvodite nove namirnice, što omogućava telu da se prilagodi. Normalno da će vam trebati do 2 dana da se u potpunosti vratite na normalnu ishranu.Jedite i dalje po šolju pirinča a dodajte neku voćku jabuku i parče integralnog hleba.Drugog dana dodajte još namirnica.

Trodnevna pirinač dijeta ne samo da će brzo očisti vaše telo i poboljšati varenje,već i pomoći da izgubite i do 8 kilograma.
Sedmodnevna pirinač dijeta

Naravno, ako niste izabrali trodnevnu pirinač dijetu i osećate se zastrašeno ovakvom mono dijetom onda probajte posebnu 7 dana pirinač dijetu koja je mnogo lakša da se prati i daje sporiji i zdraviji gubitak težine.

Pirinač Dijeta Saveti
-Izaberite isključivo integralni braon pirinač za dijetu,može se naći u većim marketima i prodavnicama zdrave hrane.
-Izbegavajte kafu ili crni čaj tokom 7 dana dijete
-Pijte dnevno najmanje 8 čaša vode
-Nemojte jesti prženu,dimljenu ili konzerviranu hranu.

Pirinač dijeta 7 dana jelovnik
Ponedeljak
Doručak – pola šolje braon pirinča, 1 jabuka, 1 šolja zelenog čaja.
Ručak – supa od povrća, salata i pola šolje braon pirinča.
Večera – Braon pirinač sa barenim povrćem po svom ukusu.

Utorak
Doručak – Braon pirinač, 1 voćka od bilo koje vrste, osim banana ili grožđa.
Ručak – supa od povrća,kuvane ili pečene ribe sa braon pirinačem, povrće.
Večera – Pola šolje braon pirinča sa malo putera.

Sreda
Doručak – Braon pirinač, 1 jabuka, malo suvog grožđa.
Ručak – supa od povrća, krastavac salata.
Večera – Zapečeni šampinjoni, velika salata.

Četvrtak
Doručak – pirinač, običan jogurt čaša od 2dl.
Ručak – supa od povrća, 100 g suhomesnatih proizvoda, salata.
Večera – pola šolje braon pirinča i povrće.

Petak
Doručak – Braon pirinač, 1 voćka.
Ručak – supa od povrća, braon pirinač, salata ili kuvano povrće, riba.
Večera -pola šolje pirinča,sezonska salata.

Subota
Doručak – Braon pirinač, 1 jabuka, malo oraha.
Ručak – supa od povrća, braon pirinač, sušeno meso, salata ili kuvano povrće.
Večera – pola šolje braon pirinča sa malo putera.

Nedelja
Doručak – Braon pirinač, 1 voćka.
Ručak – supa od povrća, braon pirinač,1 šolja pasulja, riba.
Večera -pola šolje pirinča, velika salata sa maslinama i tikvicama.

Pirinač dijeta dve nedelje
Za one koji imaju veoma zauzet stil života i teško im je nakon dijeta, postoji jednostavan i efikasan način da izgube nekoliko kilograma i vrše blagu detoksikaciju tela. Jednostavno jedite nekoliko kašika (do pola šolje) kuvanog braon pirinča za doručak ili večeru u trajanju od dve nedelje. Možete normalno jesti ostatak dana. Samo pazite da jedete umereno i izbegavajte alkohol, šećera i obrađenih namirnica.Uz obrok sa pirinčem ne ide hleb.

Kako kuvati pirinač
Neki ljudi smatraju da je potrebno mnogo vremena da se skuva pirinač. A pošto ćete morati da jedete pirinač svakog dana tokom dijete sa pirinčem biće lakše ako se skuva više pirinča unapred. Za svaku šoljicu nekuvanog pirinča koristite 2 šolje vode. Ostavite ga preko noći da se natopi i brzo će se skuvati, ne držati u frižideru.Ujutro isperite, dodajte malo vode i kuvajte dok ne omekša.
DIJETA S BANANAMA                                                                           PIRINAC KALORIJE VITAMINI…
BRZA KRASTAVAC DIJETA                                                                   VRSTE PIRINCA
MEDICINSKA DIJETA
DUKANOVA DIJETA
ATKINSOVA DIJETA

Loading...
loading...
----