paradajz kalorije vitamini

Kao što ime govori, paradajz dijeta zasniva se na dodavanju paradajza, u različitim oblicima, u svakodnevnu ishranu. Paradajz su bogat u sadržaju vode i vlakana, tako da će vas ispuniti brzo i dati vam sitost.Dok kod njega ne postoje magične osobine sagorevanja masti,paradajz sadrži mnogo hranljivih materija, uključujući i antioksidanase, vitamin C i kalijum. Paradajz dijetu je lako pratiti, zdrava je i nema gladovanja.
paradajz kalorije vitamini
Korak 1
Nađite kreativne načine da koristite paradajz u svim svojim obrocima. Iseckan svež paradajz može da se kombinuje sa svežim sirom i krastavcima sa maslinovim uljem kao užina ili doručak. Oni se takođe može dodati integralnoj testenini , braon pirinaču i ostalim obrocima, umesto da koristite konzerviran paradajz, koji često sadrži šećer.

Korak 2
Napravite veliku činiju paradajz sosa i čuvajte ga u frižideru. Divan je hladan (leti) ili vruć. Da biste ga pripremili, pomešajte pola kilograma iseckanog paradajza sa seckanim lukom i začinima (izaberite one koji vam više odgovaraju, mada je bosiljak najpopularniji u paradajz supi) i kašiku maslinovog ulja. Stavite sve u lonac ili tiganj i na laganoj vatri kuvajte 15 do 20 minuta.Ne morate da dodate vodu.

Korak 3
Koristite inegralni ili raženi hleb za jutarnji tost. Umesto korišćenja parčeta sira ili putera, stavite parče paradajza i neke biljke i povrće na vrhu hleba.Što više povrćakoristite u vašim obrocima to bolje,jer i količina dijetalnih vlakana će se povećati.

Korak 4
Jedite paradajz supu pre ručka i sredinom popodneva, kada ogladnite. Zbog svoji osobina, supa će biti obrok koji zasićuje bez puno kalorija. Možete dodati parče integralnog hleba za obrok da bude veći, teži obrok, kao što je ručak.

Korak 5
Ne zaboravite da pijete dovoljno vode. Voda je od suštinskog značaja za bilo koju dijetu pa i za dijetu sa paradajzom, jer elminiše toksine iz tela, održava se na osećaj gladi i hidrira. Osam do deset čaša dnevno bi trebalo da bude dovoljno, mada bi trebalo da dodate još jednu za svaku šoljicu kafe koju pijete,jer kofein dehidrira.

Paradajz dijeta primer jelovnika
Doručak
Grčka salata-paradajz,krastavac,maslinovo ulje.crni luk,paprika i 100 grama feta sira.Parče inegralnog hleba.
Užina
Tost sa paradajzom i 30 grama šunke.
Ručak
Integralna testenina (mala porcija) i paradajz sos.Bez hleba.
Voće.
Popodnevna užina
Supa od paradajza.
Večera
Paradajz sos i 100 grama svinjske kremenadle ili pilećih grudi.U narednim danima možete koristtiti i junetinu i jagnetinu.Pokušajte da za večeru pojedete samo pola parčeta integralnog hleba.
Ako posle večere ponovo osećate glad uzmite još paradajz sosa ili paradajz supu.Supa nesme da sadrži testenine.
Paradajz dijeta zasniva se na niskokaloričnosti paradajza bolje je da sami improvizujete jelovnik jer praćenje striktno napisanih dijeta kod mnogih izaziva velike obaveze i teškoće.Možete jesti 10 kilograma paradajza svakodnevno a nećete povećati težinu.
Pogledajte > > > > >Koliko kalorija ima paradajz
DIJETA SA BANANAMALIMUN DIJETA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *