devojka-zdrava-ishrana

Sledeća dijeta je najbolja dijeta za skidanje sala sa njom kao rukom odneseno nestaće svo salo.Ovakva ishrana može da se produži najviše četiri nedelje.

Dijeta koja sledi je najbolji način da uđete u formu života. To je osmonedeljni program koji će vam omogućiti skidanje telesnog sala.Dijeta je namenjena bodibilderima koji su nabacili salo radeći na masi ali je mogu koristiti svi. Treba reći da ova dijeta koristi mnoge principe profesionalnog bodibildinga, ali bez obzira što većina nema takve ambicije i dalje može izvući puno koristi prateći ovaj program ishrane.

Prvi korak je da redukujete proste šećere i zasićene masti u vašoj ishrani. Vaši obroci bi trebalo da se sastoje od povrća, voća, mesa (nemasnog), obranih mlečnih proizvoda, jaja, lešnika i raznih semenki. Što se tiče ugljenih hidrata držite se niskoghkemičkih namimica kao sto su braon pirinač i ovsene pahuljice. Tokom ove faze postepeno elimirnšete prerađenu hranu, pretežno belo brašno, prerađen šećer i rafinisana ulja.

Drugi korak zahteva da izmenite odnos hranljivih materija. Postepeno podesite vašu dijetu za skidanje sala tako da konzurnirate 40 odsto ugljenih hidrata od vašeg ukupnog kalorijskog unosa. Takođe morate povećati unos proteina tako da unosite 2,5-3 grama po kilogramu telesne mase. U ovoj fazi unos zasićenih masti mora biti na minimumu. Smanjite broj žumanaca u ishrani i izaberite posnije meso kao što su pileće, meso kunića i ćureće grudi. U isto vreme povećajte unos zdravih masti i to iz masnije ribe, maslina i maslinovog ulja kao i susamovog ulja. Prirodni buter od kikirikija je takođe dobra opcija. Reč upozorenja: sve prornene bi trebalo sprovoditi postepeno dok ne dostigrtete sledeći odnos 40 % proteina, 40 % ugljenih htdrata, 20% masti. Ovakav odnos treba postići u četvrtoj nedelji.

Sledeći zadatak je da dodate 40 minuta aerobnog treninga dnevno. Ako ste već bili poprilično suvi kada ste počeli sa redukcijom masti i šećera, dodavanje aerobnog trenirtga je verovatuo sve što će vam trebati da biste postigli željene rezultate. Ako niste radih aerobni trening, dodajte ga postepeno. Prve nedelje radite 3 treninga od po 25-30 min, a zatim postepeno povećavajte broj treninga i trajanje. Vodite računa da intenzitet aerobnog treninga bude umeren (120-150 otkucaja u minuti).

Kada značajno povećate unos proteina trebalo bi obavezno povećati unos rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana. Ovo možete postići tako što će te jesti povrće i voće u većim količinama. Vlakna treba povećavati postepeno ne bi li dozvolili vašem digestivrtom sistemu da se adaptira. Počnite sa tri grama dnevno, da biste na kraju unosili tri grama po obroku. Ukoliko uzimate vlakna u obliku kapsula unosite ih nakon obroka,..„

Vrućina i trening vas mogu dovesti do dehidracije, a ketonska tela koja su posledica dijete za skidanje sala pospešuju ovaj proces. Voda je najbitnija. Profesionalni bodibilderi piju 5 litara vode dnevno čak i kada nisu na dijeti.

KETONI-KETONSKA TELA I DIJETA ZA SKIDANJE SALA

Ketonska tela su biprodukti nekompletnog metabolizma masti. Kada je insulin nizak masne kiseline se otpuštaju iz MASNIH depoa. Ketoni služe kao važno gorivo za mišićno i moždano tkivo tokom perioda gladovanja i ključni su faktor za očuvanje proteina tokom perioda produženog gladovanja. Kada se ketoni pojave u urinu to je znak da dijeta za skidanje sala deluje. Nakon nekoliko nedelja, ukoliko ste u mogućnosti, proveravajte ketone u urinu. Kada dostignete ketozu smanjite obim vašeg vežbanja.
Kada ste već u ketozi jedite onoliko ugljenih hidrata koliko vam je dovoljno da ostanete u ovom stanju. Nemojte propustati obroke jer će vaše telo će iskoristili proteine iz mišića u energetske svrhe.

DIJETA ZA SKIDANJE SALA PLAN

PRVA NEDELJA

Smanjite ugljene hidrate na 50% ukupnog kalorijskog unosa, a proteine povećajte na mlitimuM 30%. – Radite 4 aerobna treninga od po 30-35min. – Unosite po 3 gr vlakana u 2 obroka.
Vlakna Herbalife su odlična i takodje smanjuju glad.

DRUGA NEDELJA

Očistite vašu ishranu.. Izbacite rafinisan šećer, belo brašno, masti. – Koristite zdrave masti umesto zasićenih. Koncentrišite se na maslinovo ulje, susamovo ulje i masnije ribe. – Radite 3 aerobna treninga nedeljno od po 25-30 min. – Unosite 3 grarma vlakana u jednom obroku. – Povećajte unos vode.
Pijte mnogo vode.

TREĆA NEDELJA

45 odsto ukupnog kalorijskog unosa iz ugljerUh hidrata,40% odsto iz proteina.
– Radite 5 aerobnih treninga od po 35-40 mm. – Unosite po 3 grama vlakana u 3 obroka. – Pijte mnogo vode.

ČETVRTA NEDELJA

– Unesite 40 odsto kalorija iz ugljenih hidrata i 40 odsto iz proteina. – Radite 6 aerobnih treninga od po 40 min. – Unosite 3 grama vlakana.Pijte mnogo vode.

Ako se osećate dobro a želite skinuti još malo sala produžite još nedelju ali ne i više

PETA NEDELJA

– Najmanje 40 odsto kalorija unesite iz proteina. – Radite 6 aerobnih treninga od po 40 min. – Unosite 3 grama vlakana.
Za praćenje dijete za skidanje sala potrebno je znati dosta o ishrani mnogo toga možete naučiti na ovom sajtu.Za povećanje unosa proteina možete koristiti surutku u prahu koja nije skupa i ima je u prodavnicama zdrave hrane.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *