cimet i med dijeta

Med i cimet dijeta za mršavljenje bazira se na napitku od meda i cimeta koji sadrže izuzetno visok nivo antioksidanata u odnosu na ostale začine i namirnice. Vi ste u mogućnosti da unesete više antioksidanata konzumiranjem jedne kašičice cimeta nego sa pola šolje borovnica ili punom čašom soka od narandže.Cimet i med dijeta ima više zdravstvenih koristi iako mnogi osporavaju njenu efikasnost kad je u pitanju mršavljenje.
cimet i med dijeta
Cimet smanjuje nivo šećera u krvi koji dovodi do povećanja nivoa insulina. Visoki nivoi insulina imaju veze sa brojem masnih ćelija u telu.

Recept za ovaj navodno čudesni napitak za mršavljenje sa medom i cimetom je veoma jednostavan. Možete ga napraviti za minut i čuvajti ga u frižideru jedan dan, ili dok je potrebno.
Pokušajte da koristite različite vrste i ukuse lokalnog meda, kao i različite vrste cimeta dok ne dobijete željene rezultate.

Med i cimet dijeta recept
1 kašičica meda
1/2 kašičice cimeta u prahu
1 šolja vode

Izmešajte cimet i med sa vodom u maloj šerpi.
stavite mešavinu da provri.
Procedite napitak za mršavljenje u šolju i podelite na dve jednake količine.
Popijte jednu pola sata pre doručka, a drugu pola sata pre odlaska na spavanje.

Držite ove korisne savete na umu:

Neki zagovornici preporučuju dodavanje sirovog meda kad voda sa cimetom provri i kad je sklonite sa izvora toplote da med zadrži hranljive materije i time bude još korisniji.
Prateći ovu pomalo čudnu dijetu za mršavljenje,svako navodno lako može izgubiti tri do pet kilograma u roku od nedelju dana bez promene svoje uobičajene ishrane.
Za razlike u rezultatima mršavljenje se kaže da postoje možda zbog cimeta koji se koristi. Postoje tri vrste cimeta u prodaji: Cejlonski cimet, indonežanski cimet, i Kineski cimet.
Imajte na umu da, iako se cimet prodaje kao cimet, to nije zapravo isti začin ako nije proizveden na Cejlonu i zato se mogu proizvesti različiti rezultati mršavljenja.

Efekat cimeta i meda
Prema propagatorima ovog načina za mršavljenje, ova mešavina meda i cimeta u prahu zaustavlja gomilanje masti u organizmu.

Druga objašnjenja uključuju činjenicu da je med moćan antioksidans i čini mnogo dobrih stvari za telo.

Cimet može da utiče na nivo šećera u krvi i način na koji se obrađuju, dajući vašem telu bolju priliku da ga obradi na takav način da se ne pretvori u mast.Neki zagovornici ove dijete tvrde da je salo na stomaku osetljivije na cimet i da tu ovaj način ima veće efekte nego na druge delove tela i salo na njima.

Iako ovo može zvučati kao sjajno rešenje za vaš problem mršavljenja, to je samo kratkoročna mera, a ne dugoročno rešenje. Najveći dokaz da ova dijeta radi su anegdota i Fejsbuuk lajkovi, ne postoje dokazani rezultati. Niko ne može da postigne trajni gubitak težine bez odgovarajuće ravnoteže između zdrave ishrane i vežbanja. Da izgubite na težini, trebalo bi da jedete različite grupe namirnica, ograničavajući unos brze hrane i namirnica od belog brašna. Pored toga, vežbanje koje uključuje i kardio i vežbe snage treba da budu redovni deo vašeg plana mršavljenja.Budite sigurni da ljudi koji su smršali i dugo imaju vitku liniju znaju da je jedini siguran način da se postignu rezultati u mršavljenju konzumiranje zdrave hrane i redovno vežbanje.
>>>> Trenutno najpopularnije dijete       Dijete A do Z

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *