laka dijeta

Laka dijeta koja je ljudima pomogla da smršaju i do 30 kilograma za godinu dana? Možemo reći da je laka jer vam dozvoljava da celog vikenda jedete šta hoćete, a ima i veoma jednostavna pravila?
laka dijeta
Na engleskom se ova dijeta zove “Dijeta 3 laka PRAVILA No S” – zabranjuje slatkiše (na engleskom sweets), slane grickalice (snacks) i sipanje drugi put (seconds), sem danima koji započinju slovom S, a to su na engleskom subota i nedelja.
„Ideja je prosta do apsurda, ali ta ideja stvarno uspeva!” kaže nutricionista Rajnhard Engels iz Kalifornije, koji je uz pomoć nje i sam smršao 15 kilograma. „Oduševljen sam kad vidim koliko je ona delotvorna kod svih koji je primenjuju”. „Hteo sam dijetu koja omogućava da se opustim, da uživam u hrani ali koja će mi omogućiti da održavam normalnu težinu.” kaže Engels.„Sa NO S lakom dijetom nema prebrojavanja kalorija. Ovde je u pitanju poštovanje principa koji eliminiše preterivanje bez eliminacije uživanja. A evo zašto je ovaj sistem tako efikasan. Nećete umreti od gladi!

U proseku, žena danas uzima mnogo više kalorija nego pre 40 godina. Istraživanja pokazuju da bar 60 % tih kalorija dolazi iz hrane koja se jede između obroka, ne kao formalna užina, već se jede onako „usput iz kesice ili kutije”. Istraživači kažu da su nekada ljudi bili naviknuti na tri obroka dnevno koji nisu bili lišeni ugljenih hidrata, ali da nije bilo čokoladica, grickalica, keksa, sladoleda i slično, koji su dodavali kalorije između obroka. Loša navika da čim ugledamo šareno pakovanje grickalica osetimo glad dovela je do toga da nam mozak sada i bez direktnog spoljnjeg stimulansa i stvarne gladi signalizira potrebu da se nešto gricne ili pregrize . Engels kaže da treba ukloniti tu naviku tako što će se uobičajenom obroku u početku dodati još namirnica bogatih biljnim vlaknima (recimo heljdina kaša ili dvostruka porcija salate) i zaista se najesti,to je laka dijeta!.„Tako se telu da do znanja da neće umreti od gladi do sledećeg obroka.” kaže Engels. Onda postepeno treba smanjivati količinu dok se ne ustali uravnotežena količina.

Laka dijeta i slatkiši
Nije tajna da slatkiši obiluju „praznim” kalorijama. Oni takođe dovode do visokih skokova i padova šećera koji podstiću osećaj gladi i proizvodnju hormona za taloženje sala. Ipak, potpuno izbacivanje poslastica iz ishrane često znači da se osećamo veoma uskraćeni. Zato je No S dijeta srećan kompro-mis.tvrdi Rajnhard Engels. „Sada, kad sam postigao željenu težinu, činjenica da ih jedem samo tokom vikenda doprinosi tome da u njima još više uživam!”

Dijeta je lakša sa većim porcijama!
Umesto da škrtarite kad sipate sebi jelo u tanjir, budite široke ruke! Jer se osećate zadovoljnije, a unećete i manje kalorija nego ako stal-no dosipate po malo, jer varr nije bilo dosta. lsto tako, ni-je zanemarljiv ni psihički momenat kad na tanjiru ima puno hrane. To je mnogo opuštenija situacija koja često izazove i osećaj zasićenja.

Istraživanja sa Pen univerziteta u Americi podržavaju ovu konstataciju i kažL da se izbegavanjem naknadnih dopuna porcije unosi u proseku 400 kalorija manje, a da se pr tom ne žrtvuje uživanje u hrani.

Laka dijeta podstiče metabolizam!

Engelsov sistem jedi šta hoćeš za vikend. bazira se na ideji koju je dobio od supruge „Ona ima sreće da je po temperamentu i instinktu umerena osoba koja nikada ne muči muku sa viškom kilograma, ali isto tako razume i nas koji to nismo.” objašnjava Engels Istraživanja pokazuju da povremena kršenja pravila podstiču rad metabolizma. To na kraju uvek re zultira gubitkom suvišnog sala I zato, uz savetovanje sa dijetologom možete i vi da isprobate laku dijetu No S i izgubite do 2 kg za nedelju dana.
Pogledajte > > > > DIJETA SA BANANAMADIJETA SA KRASTAVCIMA I JAJIMA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *