krompir dijeta

Mnogi ljudi veruju da krompir dijeta nije dobro rešenje za mršavljenje, ali to nije istina.
Sve zavisi od toga kako pripremite i jedete krompir. Krompir dijeta ne samo da pomaže efikasno u skidanju suvišne težine već i poboljšava varenje i olakšava rad želuca.

krompir dijeta

Postoji više krompir dijeta za mršavljenje a sledeće 3 su najpopularnije…

Krompir dijeta 3 dana:
Ispecite 1,5 kg neljuštenog krompira u rerni.Podelite količinu na 6 delova i jedite ih u 6 obroka tokom dana.Nemojte
dodavati so ili bilo koje druge začine i ulje. Pijte samo vodu, ne manje od 3 litre dnevno. Alkohol je strogo
zabranjen, dok ste na krompir dijeti.Ponavljajte ovo tri dana,i možete uspešno da izgubite do
3 kilograma.

Krompir dijeta 7 dana:
Skuvajte 1,5 kg krompira i podelite ih u 4-6 porcija.Krompir treba da se jede bez
soli, začina ili suncokretovog ulja, aza poboljšanje ukusa ožete dodati malo maslinovog ulja i limunovog soka. Pijte puno vodei izbegavajte alkohol. Nastavite da ponavljate ovo svakodnevno tokom nedelju dana.

Krompir dijeta 15 dana:
Dobro operite 1,5 kg neljuštenog krompira i ispecite ga u rerni. Takođe možete skuvati krompir kao u prethodnoj dijeti
i dodati malo maslinovog ulja, limunovog soka, malo peršuna i belog luka da bi poboljšali ukus jer je so zabranjena. Isključivo krompr se jede tokom 15 dana a za to vreme se može smršati za više od 10 kilograma.Ova poslednja opcija je i najmanje zdrava jer ovakav tip mono ishrane gde se u dužem vremenskom periodu ishrana zasniva samo na jednoj namirnici može narušiti zdravlje.Ovakve dijete jesu popularne i dovode do mršavljenja ali predlažemo da ipak izaberete da na dijeti ostanete tokom 7 dana.
Zbog toga što uzimanje istog obroka svakog dana značajno slabi apetit pa se javlja i osećanje gladi bez obzira na početne planove malo ko uspe da izdrži duže od deset dana.
Pošto krompir ne sadrži sve neophodne vitamine i minerale potrebno je uzimati neki vitaminski dodatak u obliku šumećih tableta ili praha već od prvog dana na dijeti.

Zapamtite da tokom krompir dijete nesmete da unosite so u organizam.
Kuhinjska so sadrži natrijum a on nagomilava vodu u organizmu.Neverovatno velike količine vode mogu da se nakupe u organizmu,medjutim neverovatna je činjenica da to dugo ostaje neprimećeno.Medicinski je dokazano da u organizmu može da se nakupi i do sedam litara vode više nego što je potrebno.Ovolika količina vode utiče kod mnogih i na povećanje telesne težine.
U našem organizmu postoji i kalijum koji deluje suprotno od natrijuma tj. dovodi do većeg izlučivanja vode.Kalijum se nalazi u velikim količinama u krompiru.
U savremenoj medicini kod pacijenata koji su skloni nakupljanju viška tečnosti se koristi jednodnevna krompir dijeta koja se ponavlja jednom nedeljno.
Posle jednodnevne dijete sa krompirom dolazi do obilnog izlučivanja mokraće a organizam gubi velike količine kuhinjske soli.To znači momentalno rasterećenje srca i krvnih sudova.Čak i kod teških srčanih oboljenja,povišenog krvnog pritiska,kod prividno beznadežnih slučajeva oboljenja bubrega,zatim kod svih oblika gojaznosti i svih mogućih poremećaja u varenju već posle prvog dana krompir dijete nastaju poboljšanja.

Ako budete zadovoljni trodnevnom dijetom sa krompirom možete je ponavljati više puta tokom jednog meseca.Ova dijeta može da povrati zdravlje i spreči nastanak mnogih bolesti što znači da produži život.Ako se jednom naviknemo na nekoliko ovakvih dijetalnih dana tokom svakog meseca onda nam više nikada neće predstavljati teškoću.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *