holivudska dijeta

Holivudska dijeta postoji u dve verzije jedna pod nazivom “The Hollywood Miracle Diet” i druga “Holivudska dijeta” koja se zasniva na konzumaciji voća i koja će biti pogodnija za ljude sa naših prostora.
holivudska dijeta
U svetu poznatija holivudska dijeta je zamišljena od strane Jamie Kablera.On tvrdi da je imao problema sa težinom. Dok je u bio u banji, izgubio je težinu i bio je toliko uzbuđen o promeni u svom životu da je želeo da podeli tajnu i svoja iskustva sa svojim prijateljima i porodicom.I… holivudska dijeta je rođena.

Kako funkcioniše
Holivudska dijeta je zamišljena kao način da se očisti telo od toksina i smanji težina. Generalno,dijeta i detoksikacija podrazumevaju unošenje mnogo tečnosti. Holivudska dijeta koristi naučno formulisanu mešavinu vitamina, minerala, antioksidanata i eteričnih ulja za čišćenje toksina iz debelog creva i digestivnog trakta i pomaže vam da izgubite težinu.

Holivudska magična dijeta dolazi u 24 i 48-časovnoj verziji. Nutritivne informacije pokazuju da ishrana obezbeđuje 100% dnevnih potreba za vitaminima A, B, C, D i E, kao i niz drugih hranljivih materija i minerala kao što su riboflavin, niacin i folna kiseline. Spisak je prilično velik. Formula dolazi u tečnom obliku, sačinjena od vode, nekoliko koncentrata sokova i vitamina i minerala koji su već pomenuti. 48-časovna verzija je u osnovi ista, ali sa samo 75 odsto dnevne potrebe za vitaminima i mineralima i drugačiji spojem voćnog soka sa drugačijim ukusom.

Holivudska dijeta se dakle sastoji u ispijanju gotovog napitka.Mala flaša u za 24-časovnom ishranu košta oko 10 dolara. Za ceo program holivudske dijete, cena je oko 100 dolara.
>>>> Holivud dijeta napitak

Voćna holivudska dijeta
Mnoge holivudske glumice su koristile razne dijete za mršavljenje zasnovane na voću.Znajući za to Masel Džuli je početkom devedesetih objavio knjigu pod nazivom “Holivudska dijeta”.
Na ovoj dijeti se konzumira samo voće za deset dana. Voće daje vrlo malo kalorija, ali je bogato u vlaknima i vitaminima što je pogodno za osobe koje žele da izgube težinu u veoma kratkom roku.

Preporučeno voće može da se jede po volji, ali ga treba konzumirati na 2 sata da se olakša varenje.Voća koja se koriste su uglavnom egzotična (ananas, grejp, lubenica i papaja), jer će izazvati “sagorevanje masti”.Mnogi sve plodove koji se predlažu, sa izuzetkom banana, smatraju previše slatkim.U sušini bitno je konzumirati voća a vrsta i nije toliko bitna jer je svo voće osim banana i groždja niskokalorijsko.

Posle ovog intenzivnog tretmana voćem, morate postepeno ponovo uvoditi,druge namirnice.

Holivudska dijeta jelovnik – prvi dan, od jutra do večeri voće ananas (svaka 2 sata), 2. dan, papaje i jabuke ujutru, ananas i jabuke ručak a mango večera 3. dan, jabuka i kivi ujutru, ručak ananas, jabuke i kivi u večernjim satima, četvrti dan, lubenice i maline, peti dan, jutro lubenice, kajsije popodne kupine ili borovnice 6. dan, jutro suve šljive,popodne ananas , uveče lubenice; sedmi dan, lubenice i jabuke po ceo dan (voće se konzumira svaka 2 sata).
Onda sledeće nedelje,3 dana se ponovo uvedi povrće,hleb i zrnasta hrana.Posle 10 dana dodajete u ishranu i ribu, meso i mlečnie proizvode.

Holivudska dijeta iskustva
Ako se efikasnost meri skidanjem kilograma u kratkom roku, onda je ova dijeta veoma efikasna za mršavljenje ali za zdravlje, može biti katastrofalna!
Pozitivna iskustva
Pošto je jedini uslov da se konzumira voće i samo voće, holivudska dijeta je veoma jednostavna za praćenje.Ukida potrošnju mesa i druge prerađene hrane, što podstiče organizam na detoksikacijsku akciju, što znači da ćete “oprati” telo.
Negativna iskustva: Ona su mnogobrojna, jer ova dijeta nije zasnovana na naučnoj istini i dugoročni rezultati u mršavljenju se mogu oceniti ocenom nula.Dijeta praktično ima iste negativne sporedne efekte kao gladovanje i stvara potpuno neuravnotežen deficit u proteinima, kalcijumu, esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima rastvorljivim u mastima (A, D, E i K) … telo je zatim u savršenom stanju neuhranjenosti (malaksalost, zamor , anemija …), a gubitak težine nažalost se ne sastoji samo od guitka sala već i telesnih tečnosti i mišića. Tu je i rizik od razvijanja iritacija zbog viška dijetalnih vlakana. Ovaj plan je veoma monoton, vrlo često izaziva glad …

Bilo u prvoj ili drugoj verziji ovo sa stanovišta nutricionista i medicine nije dobra dijeta-pošto se pod ovim imenom prodaju proizvod i knjiga radi se o komercijalnim stvarima interes je da se zaradi novac a korisnik osoba koja želi da smrša je u drugom planu! Klonite se ovih dijeta jer postoje mnogo bolje dijete,proizvodi i načini da se smrša.
Dukanova dijeta , Popularne dijete

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *