dijete za mrsavljenje

Šta treba znati o dijetama za mršavljenje
dijete za mrsavljenje
Odlučiti se za držanje dijete za mršavljenje je akt hrabrosti; tačno se pridržavati i izdržati dijetu do kraja, pitanje je lične volje i snage. Žene najčešće pribegavaju držanju dijeta za mršavljenje iz estetskih razloga. Medjutim, suština svake prave dijete za mršavljenje treba da bude očuvanje dobrog zdravlja. Dobro odabrana dijeta je dvostruko korisna, pomoći će da smanjimo kilograme ali i da budemo i lepši i zdraviji. Na žalost, držanje dijeta je postalo neka vrsta pomodnog trenda pa se tome pristupa bez mnogo razmišljanja, tako da se dogada da se, umesto da ojača, zdravlje ozbiljno naruši, jer se organizmu oduzimaju namirnice koje su mu neophodne za dobro funkcionisanje.

Koja vam dijeta za mršavljenje odgovara
Ako zaista želite zdravu dijetu, potrebno je da tačno utvrdite koja vrsta dijete vam odgovara, da izabrano jelo odgovara vašem ukusu i navikama; potrebno je da porazgovarate sa svojim lekarom i da mu pokažete jelovnik dijete za mršavljenje, jer može da se dogodi da neka od namirnica izazove neželjene posledice. Dalje, dijetu ćete birati prema cilju koji želite da ostvarite.
Nijednu dijetu ne treba da prihvatite „kao da je bogom dana”. Dijete za mršavljenje sastiavljaju samo „obični” lekari i pritom vode računa da režim ishrane zadovolji svakog. Vi, medutim, niste „svako”. Zbog toga, kada otkrijete da u preporuci postoji i neka namirnica za koju iz iskustva znate da vam ne prija, slobodno je izbacite i zamenite nekom dugom, vama više „naklonjenoj”.

Pravila
TABELE u kojima je tačno proračunat odnos visine i težine često zbunjuju. To ne treba da vas zabrinjava, jer svaka osoba ima svoju osobenu ličnost svoj odnos visine prema težini, odnosno stanje u kome se psihofizički najbolje oseća.
POTREBA za kalorijama je takođe različita i nije kod svih ista, jer to zavisi od razmene materija u organizmu. Zbog toga morate pratiti svoj način ishrane, jer jedino vi sami možete tačno da utvrdite koja vrsta hrane može da vas zasiti, od čega ste brzo gladni, od čega se gojite, a od čega se ne gojite itd. Na ovaj način, posle dijete za mršavljenje koja vam je pomogla neophodno je da sami napravite svoj lični spisak poželjnih i nepoželjnih namirnica i jela.
PREMA vašoj telesnoj građi, poslu kojim se bavite, klimi u kojoj živite i mnogim drugim uslovima, vaš organizam ima određenu količinu kalorija koje morate da unesete hranom. Najbolje; je da o tome razgovarate sa lekarom, on će vam reći približan i-nos kalorija, tako da ćete posle dijete za mršavljenje moći sami da formirate svoj jelovnik, kao i jelovnik za sve članove svoje porodice. Jesti ispod i iznad te količine, nije dobro ni za zdravlje ni za lepotu.

AKO PRETEŽNO SEDITE tokom dana, neophodno je da uz dijetu za mršavljenje postepeno povećavate kretanje, makar sve dužim šetnjama. To je dobro za kondiciju, za disanje, a pre svega za razmenu materija.
MERITI SE treba uvek u sličnim uslovima, najbolje je da se to čini ujutru poste tuširanja (poželjno je da budete nagi, pa je najbolje da vaga stoji u kupatilu), jer se težina tela menja tokom dana, čak i do jednog kilograma.
AKO IMATE KRIZE izmedu obroka u toku dijete i ponekad osetite „vučju glad”, možete se zavarati grickajući presnu šargarepu, mirođiju ili celer.
ŽVAKANJE je veoma važno i treba da naučite da dugo i pravilno žvaćete, to je uslov za mršavljenje. Uostalom, ukus se oseća u ustima, a ne u stomaku!

Popularne dijete
Limun dijeta
Cimet i jogurt dijeta
Med i cimet dijeta
Kupus dijeta
Anti kandida dijeta
Pirinac dijeta
Dijeta 15 kg za 15 dana
GI dijeta
Hrono dijeta
Dijeta sa VMA
Dijeta 7 dana 7 kg
Dijeta sa bananama
Dijeta za skidanje sala na stomaku
Atkinsova dijeta/jelovnik faze
Mesna dijeta
Dijeta za dijabeticare
Pilotska bodovna dijeta
Dijeta po zemljinoj rotaciji
Dijeta za tinejdzere
Dijeta od 1500 do 2000 kalorija
Dijeta od 900 do 1000 kalorija
Dijeta bez ugljenih hidrata
Ph alkalna dijeta
Najbolja dijeta za skidanje sala
Dukanova dijeta
Vocna dijeta
Nutricionisticka dijeta
Dijeta za krvnu grupu A
Jednodnevna dijeta
Brza krastavac dijeta
Krompir dijeta
Dijeta sa sokovima
Laka dijeta
Atkinsova dijeta
Dijeta za stomak
Dijeta sa ribom
Dijeta bez vecere
Dijeta sa kupusom
Dijeta bez gladovanja
Dijeta po krvnim grupama
Japanska dijeta
Grejpfrut dijeta

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *