dijeta 900 1000

Ova dijeta koju vam predstavljamo od 900 – 1000 kalorija, nastala je iz iskustva devojaka koje su pred venčanje uspešno doterale liniju.
dijeta 900 1000
Po čemu se ova dijeta razlikuje od drugih?
Razlikuje se po tome što ispunjava dva osnovna cilja svake buduće neveste – brzo topi kilograme i održava optimalan nivo energije!
Zašto je to važno? Svako ko je makar učestvovao u pripremama za venčanje, sigurno zna koliko je naporno i koliko energije iziskuje obilaženje salona, prodavnica, cvećara, restorana i sl. Tako se ispostavilo da je pažljivo izbalansiran jelovnik od 900 – 1000 kalorija dnevno, podeljen na četiri obroka (doručak, ručak, večera i užina), najbolji način da ostvarite sve ono što želite – oslobodite se suvišnih kilograma i budete puni elana da iznesete sve obaveze koje vas očekuju!
Da biste mršavili pola kilograma dnevno i izgledali savršeno u svojoj venčanici, pomoći će vam 10 proverenih saveta. Oni će vam otkriti koju hranu je najbolje da jedete tokom dijete, a koju treba da izbegavate, daće vam objašnjenje zašto je važno da se ne preskaču obroci, a neki trikovi će vam pomoći da se brže zasitite! Pročitajte ove savete i obavezno ih primenite!

1. Obavezno doručkujte!
Najbolji način da ubrzate metabolizam i to ne samo dok traje dijeta jeste da svakog jutra u isto vreme doručkujete! Jutarnji obrok bi trebalo da iznosi 300-350 kalorija, a birajte namirnice koje su siromašne mastima, a bogate vlaknima, jer se sporije vare i duže drže sitost. Voće se posebno preoručuje

2. Pijte dosta tečnosti!
Vrlo je važno da u organizam unesete dosta tečnosti, a najbolje je da pijete , vodu, biljne čajeve ili sokove bez šećera. Optimalna doza je dva litra dnevno. To će vam pomoći da podignete enegriju, izbacite toksine iz organizma, a i ten će vam se poboljšati.

3. Ne preskačite obroke!
Jurcanje po gradu (što ćete sigurno raditi ukoliko pripremate venčanje) praznog stomaka prouzrokovaće pad šećera u krvi, što može da izazove glavobolju, vrtoglavicu i razdražijivost. A i vrlo je verovatno da ćete, posle takvog izgladnjivanja, preterati sa hranom. Vašem telu su tokom dijete potrebni uravnoteženi obroci, kako bi moglo dobro da funkcioniše i razlaže masti.

4. Smanjite alkohol!
Imajte u vidu da, ukoliko pijete samo jednu čašu vina dnevno, na nedeljnom nivou unosite dodatnih 1.000 kalorija. Zato se uzdržite od alkohola do same svadbe!

5. Unosite proteine!
Ručajte proteine!Tako ćete sprečiti pad energije u popodnevnim časovima i nećete biti u iskušenju da posegnete za slatkišima. Za rućak je najbolje da napravite kombinaciju svežeg povrća i mesa.

6. Jedite polako!

Ako želite da oslabite, poslednje što vam je potrebno jeste da se na brzinu zatrpavate hranom i gomilate kalorije. Odvojite vreme da sednete za sto i uživate u svakom zalogaju.Tako ćete na vreme osetiti kad ste siti i nećete se bespotrebno prejedati.

7. Koristite manje tanjire!
Umesto da ručate ili večerate u običnim tanjirima za „slana jela”, koristite desertno posuđe koje je manje. Manji tanjiri će prevariti vaš mozak da je pred vama ogromna porcija, zbog čega će se „prekidač” za sitost ranije upaliti!

8. Odreknite se prerađevina!

Prerađena hrana je bogata mastima, šećerima i veštačkim aromama. Najbolje i njzdravije su sveže namirnice i trudite se da iskijučivo njih koristite.

9. Više se krećite!
Zapamtite, da biste ostvarili vitak stas, smanjivanje kalorija je podjednako važno kao i njihovo sagorevanje! Pozovite mladoženju ili prijateljice u jednu dugu šetnju brzim tempom posle večere!

10. lzbegavaite jednoličnu ishranu!
Potrudite se da iz dana u dan ne jedete istu hranu! Dokazano je da jednolićna ishrana negativno deluje na našu psihu, čini nas nerapoloženim, depresivnim… I šta se onda običo dešava? Posegnemo za čokoladom da bi smo se bolje osećali! Ako želite to da izbegnete, napravite jelovnik od dozvoljenih 900 – 1000 za tri dana i kombinujte obroke po želji.

DIJETA 900 – 1000 KALORIJA PRIMER JELOVNIKA

Evo jelovnika od 00 – 1000 kalorija za tri dana.Ova dijeta je takva da doručak,ručak,večera i užina uvek imaju istu kalorijsku vrednost,tako da ih možete kombinovati po želji.Ova dijeta dozvoljava da uzmite doručak iz prvog dana,ručak iz drugog,večeru iz trećeg itd.

DIJETA 900 – 1000 KALORIJA primer za dan 1
Doručak od 300 kalorija: 50 g ovsenih pahuljica, 1 dl malomasnog jogurta, 100 g jagoda
Ručak od 200 kalorija: 1 veća integralna zemička , 50 g posne šunke, 100 g salate od svežeg povrća
Večera od 250 kalorija: 150 g grilovanog bakalara, 150 g brokola, 10 grilovanih čeri paradajza
Užina od 150 kalorija: 120 ml jogurta sa kašikom meda

DIJETA 900 – 1000 KALORIJA primer za dan 2
Doručak od 300 kalorija: 45 g muslija, 2 dl poluobranog mleka, 200 g borovnica
Ručak od 200 kalorija: 2 ražana tosta, 100 g krem sira, 50 g posne šunke
Večera od 250 kal: omlet od 2 cela jajeta i 2 belanceta, 50 g pečuraka, 150 g salate od svežeg povrća
Užina od 150 kal: 50 g malomasnog humusa, 1 šargarepa isečena na štapiće

DIJETA 900 – 1000 KALORIJA primer za dan 3
Doručk od 300 kal: 2 tvrdo kuvana jajeta, 1 kriška integralnog tosta, 10 čeri paradajza
Ručak od 200 kalorija: 1 integralni tost, 1 avokado, malo tabasko sosa
Večera od 250 kal: 150 g grilovanog ćurećeg mesa,
150 g grilovanog povrća (paprike, tikvice, crveni luk)
Užina od 150 kal: 3 ovsena keksa sa malo meda
DIJETA SA BANANAMALIMUN DIJETA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *