Da li bi ste želeli da očistite telo, ali i dušu, od zagađenosti svakodnevice, koju često u žurbi i ne primećujete? Možda je jedno od rešenja upravo izašla knjiga “Kompletno čišćenje organizma” Anatolija Malovičkog, koja je plod dugogodišnjeg autorovog iskustva iz oblasti lečenja biljem. Ova knjiga nije samo knjiga, već poruka brižnog prijatelja. Pokazuje nam, zapravo kako da se vratimo kući, a svako će je prilagoditi sebi i svojim potrebama…

Ono što Malovičkovu knjigu razlikuje od drugih koje se bave čišćenjem orgnaizma, je što autor podjadnako, i kao prvi korak u tom poslu navodi čišćenje duhovne zagađenosti, koja je preduslov da bi očistili telo.
Autor vodi čitaoce kroz proces čišćenja koji je podelio u nekoliko etapa – prva je, kako je nazvao energoinformaciono obnavljanje organizma i na njemu zasnovano čišćenje sistema za izlučivanje.

Oni su odgovorni za našu borbu s bolestima, pomažu nam da izbacimo nečistoće i otrove iz tela, a mi se često nemarno i nepravedno ponašamo prema njima, navodi Malovičko. U ovoj etapi se čisti želudačno – crevni trakt, zatim jetra i žučni mehur i na kraju endokrini sistem.

U drugoj etapi, radi se čišćenje na ćelijskom nivou, koje je moguće uraditi tek kad se završi prva etapa.

Sve što nam je priroda dala može da se iskoristi da izlečimo sebe, jer bolest je u stvari naš pokušaj da se resimo toksina u organizmu. Ali to je neprirodan način za čišćenje, tvrdi autor, jer prirodnim izlučivanjem i čišćenjem, dozvolićemo telu da se oslobađa štetnih materija. Na taj način ćemo se osetiti i zdravijim.

Autor je sistem čišćenja razradio tako da precizno prateći uputstva možete organizam da očistite i osetite priliv snage. Mnoge klinike u Rusiji se bave detoksikacijom jetre na ovaj način, ali se ona mora izvesti pravilno, s pripremom i prateći uputstva Malovička. Jer, čišćenje “nasumice” će učiniti da određeni organ primi na sebe preveliki teret i tako umesto da ozdravi, u stvari strada, kaže ovaj iscelitelj.

Sedmodnevna dijeta za čišćenje jetre

Ova dijeta za čišćenje jetre je zasnovana na ishrani “prema vrsti”, koja podrazumeva da se čovek hrani onako kako je predviđeno za njegovu vrstu – koristeći povrće, voće, bobice, žitarice, prekrupu, jestive trave, korenje, s-menje, koštunjavo voće i med. Glavni princip ove dijete je da se ne jede ono stoje zabranjeno i da se dodaju neke namirnice koje pozitivno utiču na čišćenje organizma.

Zabranjeno
čips i krekeri, beli hleb s kvascem
prženo, konzervirano i zamrznuto
svi suhomesnati proizvodi, masna mesa, govedina, svinjetina, koža živine, pačetina, gušćetina
neobrano mleko, zaslađeni jogurti, sladoled, pavlaka
kikiriki puter, keks, kolači
makarone od brašna visokih sorti
margarin, ljuti začini, životinjske masnoće i tropska ulja
fermentisani masni sirevi
kafa, slatkiši, šećer, so
gazirana i veštačka pića

ciscenje jetre

Recept za čišćenje jetre

Ovaj recept ne zamenjuje prepomčenu “ishranu prema vrsti” ni dijete koje Malovičko predlaže, ali povećava efikasnost čišćenja jetre nekoliko puta. Bez ovog recepta ne mogu oni koji imaju bolesnu jetru, krvne sudove i poremećaj razmene materija.

RECEPT
Tri čaše ovsa s ljuspicama dobro oprati toplom vodom, sipati u emajliranu šerpu, dodati 3 kašike brezovih pupoljaka i 2 kašike lista brusnice. Zaliti s 4 litra hladne vode i ostaviti da odstoji na prohladnom mestu 24 sata. U drugoj šerpi prokuvati litar vode. Oprati čašu suvih plodova šipka i sipati ih u kipuću vodu. Kuvati desetak minuta, skinuti s vatre i ostaviti da odstoji 24 sata. Posudu s brezovim pupoljcima staviti na vatru, dobro poklopiti i kuvati 15 minuta na umerenoj vatri. Dodati tri kašike sporiša (hajdučka trava) i dve kašike kukuruzne svile. Sve kuvati zajedno još 15 minuta, skinuti s vatre i ostaviti da odstoji 45 minuta. Obe tečnosti ne mućkati, već ih procediti kroz gazu i sjedniniti. Dobije se ukupno oko 3,5l tečnosti. Gotov rastvor razliti u flaše od tamnog stakla i čuvati u frižideru najviše 5 dana. Pije se odmah posle pripreme, a svaku porciju zagrejati na pari.

Doziranje:
• Odrasli – po 150 ml, 4 puta dnevno 30 minuta pre jela. Poslednja doza se uzima do 19 sati
• Deca do 3 godine: po kašičica, 4 puta dnevno
• Deca od 3 do 5 godina: kašika 4 puta dnevno
• Deca od 5 do 10 godina: po 25 ml dnevno
• Stariji od 10 godina: po 50 ml Mešavina se uzima 10 dana.

Dijeta za čišćenje indijanskog plemena Seneka

Čišćenje organizma traje četiri dana:
1) prvog dana se čisti debelo crevo
2) drugog dana iz organizma izlaze ne samo otrovi, već i naslage soli i kalcijuma u zglobovima
3) trećeg dana organizam dobija celulozu bogatu mineralima
4) četvrti dan posvećen je obogaćivanju krvi i limfnog sistema hranljivim sastojcima.

Prvi dan
Možete jesti samo voće i piti sokove bez konzervan-sa.Preporučuju se jabuke, kruške, jagode, lubenice, bre-skve i višnje.

Drugi dan
Pijte čajeve od – maline, kupine, kamilice, nane, zove, matičnjaka (samo prirodne)

Treći dan
Jedite povrće po želji, sveže, dinstano ili kuvano na pari. Spremati ga bez masti, u sopstvenom soku.

Četvrti dan
Skuvajte veliki lonac čorbe od povrća (kupus, brokoli, karfiol, paprika, luk, beli luk …).Celog dana pijte samo čorbu.