dijeta za 3 dana

Dijeta od 3 dana se zasniva na potrošnji određenih namirnica koje će ubrzati metabolizam i vi ćete sagoreti više kalorija nego obično.
dijeta za 3 dana
Dijeta traje tri dana, a ne bi trebalo da se ponovi, bez pauze od 4-5 dana.

Obavezno treba da jedete tačno navedene namirnice u preporučenim količinama, odnosno čak i ako niste gladni treba da jedete hranu koja je preporučena. Inače, tvorci ovog plana ishrane, upozoravaju da nećete postići željene rezultate.

Koji je efekat?
Sa ovom dijetom izgubićete oko 5 kilograma za tri dana. Uprkos dobrim rezultatima koje pruža ova dijeta nije dobro rešenje za gubitak težine na duži rok.

Dijeta 3 dana je kratka dijeta sa kratakoročnim rezultatima. Većina ljudi koji se pridržavaju ove dijete,kad jednom prekinu uglavnom će vratiti izgubljene kilograme jer postoji takozvani jo-jo efekat.
Pošto je ova dijeta siromašna u ugljenim hidratima,mršavljenje je rezultat gubitka telesnih tečnosti iz organizma. To je zato što ugljeni hidrati imaju sposobnost da zadržava vodu u organizmu.
Manji unos ugljenih hidrata sa ovom dijetom izaziva gubitak vode iz organizma, ali ako ne obratite pažnju šta jedete posle dijete odmah nakon prestanka prćenja plana ishrane voda će se vratiti, a sa njom i kilogrami.

Dijeta:
Prvi dan
Doručak: kafa bez šećera, 1 banana, 1 kriška tost hleba namazana sa jednom kašikom putera od kikirikija.
Ručak: pola konzerve tunjevine, 1 kriška integralnog hleba, kafa ili čaj bez šećera.
Večera: 100 grama posnog mesa bez masnoća ili pileće grudi bez kožice, 1 šolja graška, 1 šolja šargarepe, 1 jabuka, 1 šolja običnog sladoleda od vanile.
Drugi dan
Doručak: kafa ili čaj bez šećera,jedno jaje,jedna kriška integralnog tost hleba i pola banane.
Ručak: 1 šolja tunjevine 8 slanih krekera normalne veličine.
Večera: dve viršle ,jedna šolja brokolija ili kupusa, pola šolje šargarepe, pola banane, pola šolje običnog sladoleda od vanile.
Treći dan
Doručak: 5 slanih krekera normalne veličine, 30 grama chedar sira,jedna jabuka, čaj ili kafa bez šećera.
Ručak: kafa ili čaj bez šećera, jedno kuvano jaje i jedna kriška integralnog tost hleba.
Večera: jedna šolja tunjevine, jedna šolja šargarepe,jedna šolja karfiola, jedna šolja dinje i pola šolje običnog sladoleda od vanile.
Dozvoljena zamena:

Jogurt umesto sladoleda;
Karfiol i brokoli,moguća zamena jedno za drugo;
Grašak umesto brokolija i karfiola;
Parče integralnog tost hleba, umesto 5 krekera i obrnuto.
Ako postoji dobar razlog da kratkoročno skinete nekoliko kilograma ova dijeta može biti vaš izbor.Ako tražite dogoročno mršavljenje morate sprovoditi neku ozbiljniju dijetu u dužem vremenskom periodu i trajno promeniti životni stil što pre svega znači promenu u načinu ishrane i više fizičke aktivnosti.Fizička aktivnost ne znači odlazak u teretanu to može biti i hodanje,vožnja bicikla ili bilo šta što volite.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *