dijeta sa ribom

Dijeta sa ribom je pre svega zdrav način ishrane koji ćete sebi priuštiti tokom perioda mršavljenja.Za deset dana se može izgubiti 3 do 5 kilograma a dijeta se može ponoviti više puta tokom godine naravno ako volite ribu.
dijeta sa ribom
Skoro svi lekari i nutricionisti sveta se slažu da je konzumacija ribe veoma korisna za organizam, uključujući ribu u prvih deset najkorisnijih namirnica koje ljudi koriste u ishrani.
Riba sadrži proteine i veliki broj osnovnih vitamina i minerala – fluor, cink, jod, i vitamini A, D, E i polinezasićene masti (riblje ulje).

Omega-3 polinezasićene masne kiseline,imaju blagotvorno dejstvo na zdravlje mozga, kardiovaskularni sistem i smanjenje nivoa holesterola u krvi. Većina ovih masnih kiselina nalazi se u masnim vrstama ribe, i to pastrmke, losos, skuše, haringe, tunje,sardina, iverka.

Za one koji žele da izgube nekoliko dodatnih kilograma, dok istovremeno unapređuju zdravlje,dijeta sa ribom za mršavljenje je odličan način. Ali imajte u vidu individualne karakteristike organizma (obratite pažnju na kontraindikacije za korišćenje ribe, kao i mogućnost alergijske reakcije), pre početka dijete, posavetujte se sa lekarom.

Dijeta sa ribom za 10 dana:

U roku od 10 dana pomoću dijete sa ribom može da se izgubi od 3-5 kg.

Jelovnik za jedan dan:

Doručak – 1-2 jaja, šolja jogurta sa malim procentom masnoće, onda nakon 10-15 minuta – voće koje sadrži velike količine vitamina C (citrusno voće, kivi, nar), a kasnije možete da popijete 2 šolje zelenog čaja bez šećera .

Drugi doručak je podeljen u dva obroka: 50 g. ribe i čaša tople vode, a posle 15 minuta – druga porcija iste ribe sa prilogom od povrća.Možete koristiti do dve šolje bilo kog povrća osim krompira.

Meni za ručak i večeru je isti: pre obroka – 2 šolje obične tople vode 50 grama ribe, a zatim 250 grama ribe ili morskih plodova sa povrćem (takodje možete napraviti salatu i začiniti je sa sokom od limuna). Posle večere par sati nisu pili.

Ako tokom dana osetite napad gladi možete popiti malo jogurta sa niskim procentom masnoće.
Tokom svih 10 dana možete menjati vrste povrća i vrste riba koje koristite.

Tokom dijete treba da pijete najmanje 2 litra vode dnevno, počevši svako jutro sa čašom obične vode,takodje voda je neophodna pre svakog obroka.

Posle večere će biti korisno za mršavljenje popiti šolju zelenog čaja.

Da bi održali vitku liniju i opšte zdravlje dobro je konzumirate ribu barem 3 puta nedeljno.Riba je bogata proteinima i zdravim masnoćama a ne sadrži ugljene hidrate i nezdrave masti koji predstavljaju dva najveća krivca za gojaznost.
Riba je u poredjenju sa mesom i testeninama niskokalorijska hrana a njen uticaj na zdravlje je daleko pozitivniji.
DIJETA SA BANANAMALIMUN DIJETA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *