kupusom

Dijeta sa kupusom obećava drastično mršavljenje,a postoje izjave da su ljudi gubili čak 10 do 12 kilograma za nedelju dana.Međutim, ishrana je jednolična,dozvoljena hrana se sastoji samo od beskrajnih porcija supe od kupusa sa ograničenim dodatnim namirnicama.Nutricionista Maio klinike Katarina Zeratski objašnjava da dijeta sa kupusom može da pomogne ljudima da počnu mršavljenje,ali nije efikasna za dugoročno gubljenje težine. Ipak, dijeta sa kupusom se može koristiti u slučaju krajnje nužde kada su vam potrebni brzi rezultati.Osobe koje nisu u stanju da izdrže sedam dana na ovoj dijeti pored tradicionalne dijete sa supom od kupusa, imaju novu opciju – trodnevni plan nazvan Nova kupus dijeta.Tokom ovog trodnevnog plana ishrane jede se isključivo supa od kupusa u neograničenim količinama bez drugih dodatnih namirnica koje su dozvoljene tokom klasične sedmodnevne kupus dijete. dijeta sa kupusom

Dijeta sa kupusom se satoji od strogog plana ishrane sa vrlo specifičnim receptom koji se sastoji od 6 ili 4 glavica crnog luk (izaberite 4 osrednje veličine),jedne ili dve paprike, celera, tri šargarepe, pola glavice zelenog kupusa, dve kocke za supu ,dva paradajza ili paradajza iz konzerve.Povrće se secka a zatim dinsta u loncu sa malom količinom biljnog ulja. Supa se mora poklopiti i kuvati jedan sat ili dok povrće a pre svega kupus ne dostigne željenu mekoću.

Tokom tradicionalnog sedmodnevnog plana, morate disciplinovano slediti plan koji diktira specifične namirnice u određenim danima.

Tokom nedelju dana, važno je da pijete dosta vode. Pored toga, možete da pijete sok od brusnice i nezaslađeni crni čaj ili kafu, ali morate izbegavati alkohol i gazirana pića.
Upozorenje
Tokom prva tri dana, možda ćete iskusiti gastrointestinalnu nelagodnost i povećanu nadutost zbog sumpora u kupusu.Kupus se takodje dugo vari u želucu. Pored toga,jasno je da je ovakva ishrana nutritivno neadekvatna i nezdrava,jer konzumirate jako malo važnih nutritijenata a količina kalorija je znatno ispod dnevnog preporučenog unosa kalorija. Nakon dijete sa kupusom, neophodno je da se vratite na zdravu, uravnoteženu ishranu koja sadrži preporučene kalorije za vaše godine, težinu i nivo aktivnosti. Konsultujte se sa lekarom pre početka sedmodnevnog plana dijete ili kupus dijete tri dana.

Tokom sedmodnevnog plana ishrane pored supe od kupusa takodje možete jesti…prvog dana voće osim banae,drugog jedan pečeni krompir,trećeg takodje voće i to sve osim banane,četvrtog jednu bananu i 250 ml mleka sa malim procentom masti,petog 200 grama kuvane govedine i dva paradajza,šestog 200 grama govedine i sedmog smedji pirinač.
Više detalja o dijeti možete saznati na stranici kupus dijeta
Recept za supu od kupusa
Kupus dijeta iskustva i rezultati    …Kupus kalorije vitamini

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *