dijeta sa krastavcima i jajima

Dijeta sa krastavcima i jajima je veoma restriktivna, ali sa razlogom da bi bila efikasna za mršavljenje. Kao što naziv implicira, dijeta sugeriše konzumiranje samo jaja i krastavaca.
dijeta sa krastavcima i jajima
Iako ograničavanje na ove dve namirnice može pomoći u mršavljenju zbog niskog unosa kalorija, može biti nezdravo zbog nedostatka važnih nutritijenata i nedovoljnog unosa kalorija.Ako imate neku hroničnu bolest konsultujte lekara pre početka dijete sa krastavcima i jajima.

Jaja
Jaja mogu da budu zdrava kao deo uravnotežene ishrane, jer su bogata proteinima i obezbeđuju nezasićene masti. Svako jaje sadrži 70 kalorija, sa 4,5 g masti, 1 g ugljenih hidrata i 6 grama proteina. Većina masti u jajima, 3 grama, su nezasićene, koje se smatraju za zdravije od zasićenih masti koje mogu da povećaju nivo holesterola.

Krastavci
Krastavci imaju mnogo manje kalorija od jaja i ne daju značajne nivoe esencijalnih masnih kiselina i proteina. 100-grama krastavaca sadrži 15 kalorija, sa manje od 1 grama masti, 0,5 grama proteina i oko 4 grama ugljenih hidrata.

Dijeta sa krastavcima prednosti
Potrebno je da se obezbedi kalorijski deficit da izgubite na težini a ograničavajući ishranu na samo dve namirnice dijeta sa krastavcima i jajima može da vam pomogne da izgubite više kilograma. Zbog niskog sadržaja kalorija jaja i krastavaca, bilo bi teško da prekoračite dnevne kalorijske potrebe. Da bi potrošili oko 1.500 kalorija, što je manje od 500 kalorija po obroku od preporučenog unosa kalorija,Vi bi trebalo da jedete više od deset jaja i 15 krastavaca težine 300 g svaki. Osim toga, takva dijeta će biti relativno niska u ugljenim hidratima, a prema svim istraživanjima dijete siromašne ugljenim hidratima mogu biti efikasnije nego dijete bez masnoća.

Dijeta sa krastavcima nedostaci
Dijeta sa krastavcima i jajima se ne preporučuje iz više razloga. Takvom ograničenom ishranom bi lišili svoje telo širokog spektra vitamina i minerala,jer oba, i jaja i krastavac su relativno sa niskim sadržajem većine minerala i vitaminima. Pored toga, zbog konzumiranja jaja i krastavaca koji su namirnice sa malo kalorija, bilo bi teško da obezbedite adekvatnu količinu kalorija da bi se izbegla glad na dijeti.Da bi uneli dovoljno kalorija da možete normalno da funkcionišete, morali biste da jedete velike količine jaja dnevno, što može biti nezdravo zbog zasićenih masti.Po savetima nutricionista treba da ograničite svoj nedeljni unos jaja na sedam do deset.

Jaja ipak sjajno kontrolišu glad i utiču na mršavljenje pa ako ste potpuno zdravi možete probati dijetu na 7 do 10 dana najviše.

Za tri obroka dnevno možete konzumirati po dva jaja najbolje kao kuvana ali za jedan obrok dnevno ih možete pipremiti po želji.
Krastavac možete konzumirati kad želite i u količinama koje želite jer i dva kilograma krastavca neće dovesti do prekoračenja broja kalorija na dijeti sa krastvcima.Krastavce je najbolje jesti bez ikakvih dodataka i uvek bez kore.
Možete dodati veoma malo soli,sirćeta i malo isključivo maslinovog ulja.Koristite sveže a ne konzervirane krastavce jer konzumacijom konzerviranih bi uneli velike količine konzervansa, soli i kiseline.
Krastavac je diuretik i izaziva često mokrenje zato dok ste na ovoj dijeti unosite dva litra vode dnevno.Sva druga pića su zabranjena ,kao sve druge namirnice osim krastavaca i jaja.
Pogledajte i > > > > DIJETA SA JAJIMA ili KRASTAVAC DIJETA
Krastavac kalorije

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *