kajsija kalorije

Dijeta sa kajsijamaDijeta sa kajsijama će prijati svakome ko voli ovo voće. U kajsijama ima mnogo korisnih materija i doktori često preporučuju da se kajsije koriste u dijetama. Dijeta sa kajsijama je kratkoročna dijeta i predviđena je za jedan do tri dana. Za ovu dijetu neophodno je da pripremite jednostavno jelo: pola kilograma kajsija iscediti i dobijeni sok pomešati sa 300 grama sitno seckanih suvih kajsija. Dobijenu masu pojesti u toku jednog dana. Sok od kajsija mora biti sveže ceđen, ne mogu se koristiti kupovni sokovi kao zamena, pošto sadrže suvišne kalorije i šećer. Od kajsija koje preostanu nakon ceđena može se napraviti korisna maska za lice i ruke. Za nekoliko dana primene dijete sa kajsijama može se smršati par kilograma.

Zašto su korisne kajsije i sušene kajsije?

Sušene kajsije osvežavaju dah, imaju laksativna i protivupalna svojsta. Pomažu kod visokog pritiska i oboljenja jetre. Međutim, sušene kajsije sadrže mnogo šećera, tako da dijabetičari ne bi trebalo da ih konzumiraju. Ne povećavajte dnevnu količinu kajsija, jer je to maksimalna količina koju organizam može da preradi u toku dana. Ukoliko pojedete više kajsija može doći do pojave alergija, poremećaja u varenju i drugih neprijatnosti.

Kajsije jačaju imunitet, što pomaže da se organizam lakše izbori sa štetnim bakterijama. Dijeta sa kajsijama obezbeđuje dnevno potrebnu količinu vitamina A, koji je koristan ne samo za rast, već i za kosu, nokte i kožu. Sušene kajsije su bogate kalijumom zbog čega se preporučuju osobama koje pate od anemije.

Dijeta sa kajsijama se može primenjivati svakog meseca, za održavanje zdravlja i poboljšavanja spoljašnjeg izgleda. Ova dijeta je pomogna za ljude svih uzrasta jer nema štetnih zdravstvenih posledica. Pored toga, konzumiranje sušenih kajsija se preporučuju trudnicama, ali naravno ne u formi dijete sa kajsijama već da se obavezno uključe u ishranu.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *