dijeta sa jajima

Dijeta sa jajima je program mršavljenja sa kojim za nedelju dana možete da oslabite i do 4 kilograma!Jaja i ostale namirnice čine jelovnik od oko 1400 kalorija dnevno.
dijeta sa jajima
Sa univerziteta u Luizijani, SAD, stiže sledeće istraživanje: najvažnija namirnica koja je neophodna u vašoj „čudo-tvornoj” dijeti je već u vašem frižideru. „Jaja su kao pilule za mršavijenje”, kaže glavni istraživač iz pomenutog centra.Kad se pojedu za doručak, ona izazivaju osećaj sitosti koji može dugo da traje. Zato je tada lakše biti na dijeti.
Testiranja na univerzitetu u Luizijani su pokazala da, kad se pojedu jaja za doručak, u toku dana se automatski smanji želja za hranom do 400 kalorija.Ne znamo tačno zašto belančevine iz jaja imaju takav uticaj na kontrolu apetita, primećuje dr Donald Maknamara iz Nutricionističkog centra u Vašingtonu.Neka istraživanja u Francuskoj kažu da proteini iz jaja imaju veći uticaj na osećanje sitosti od proteina iz mesa kaže on.

Dijeta sa jajima daje više energije
Osobe koje su držale dijetu baziranu na jajima izjavile su da su imale mnogo više snage nego kad su držale neku drugu dijetu. Belančevine stimulišu metabolizam više od bilo koje druge hranljive materije a „proteini iz jaja su medju najkvalitetnijim uopšte” napominje dr Donald Maknamara. Svaki put kad pojedete jaje, ono pomogne da sagorevate kalorije.

Dijeta sa jajima ubrzava metabolizam
U jajima ima mnogo leucina, aminokiseline koja sprečava gubitak mišićne mase pri skidanju kilograma. To održava stabilnost metabolizma dok mršavite, pa brže gubite na težini i dugo zadržavate manju kilažu. Jaja su namirnica koja je najpristupačnija za držanje dijete.

Dijeta sa jajima jelovnik
DORUČAK (izaberite jedan za svaki dan)
Primer 1
2 poširana jajeta ,2 tanka režnja mesnate slanine ,1 engleski mafin od integralnog brašna, 1/2 grejpfruta
Primer 2
Omlet od 1 jajeta sa 1/3 šolje kuvanog povrća, 1/4 šolje narendanog niskokaloričnog sira ,1 kašika margarina, 1/2 šolje malina, 1 parče integralnog tosta.
Primer 3
kajgana od 2 jajeta sa 2 kašike narendanog niskokaloričnog sira, 1 integralni tost ,2 kašike semenki suncokreta. 1 šolja jogurta
UŽINA (izaberite jednu ili dve dnevno za svaki dan)
Primer 1
1 šolja niskokaloričnog jogurta ,2 niskokalorična vafla ,2 slana krekera, 1 šnit mocarela sira , 1 komad voća.

RUČAK (izaberite jedan za svaki dan)
Primer 1
1 komad bele ribe ili pilećeg belog mesa ,1 krompir pečen u ljusci ,1 kašika margarina ,1 kašika pavlake ,1 šolja barene mlade boranije ,peršun, beli luk.
Primer 2
1 šolja integralne testenine, 1 šolja dinstanog mlevenog ćurećeg mesa na praziluku, 1 šolja mešanog seckanog povrća
Primer 3
3 šnita rostbifa ,2 šolje dinstanog povrća, 2 kašike ulja, 2 šolje integralnog pirinča
1/2 šolje niskokalorićnog pudinga od vanile.

VEČERA (izaberite jednu za svaki dan)
Primer 1
1/4 šolje pasulja ,1/4 šolje mlevenog belog mesa, 1/4 šolje iseckanog paradajza ,1/4 šolje narendanog niskokaloričnog sira ,1/2 šolje jogurta od obranog mleka, 1/2 šolje malina.
Primer 2
1 šolja posne pileće supe ,6 integralnih krekera (ili 3 obična), 1/2 šolje posne mocarele ,krastavaca po želji, 4 kašike jogurta za salatu od krastavaca.
Primer 3
2 kriške integralnog hieba, 4 šnita kuvane šunke, 2 kašike posnog sirnog namaza ,zelena salata i 1 paradajz ,1 šolja obranog mleka, 2 vanila vafla.

Najnoviji zaključak eksperata je da jaja malo utiču na nivo holesterola i preporučuju 7 do 10 jaja nedeljno. „Može jedino da vam škodi ako ne jedete dovoljno jaja”, tvrdi dr Maknamara.
Jača kosa i nokti Zbog sadržaja sumpora i vitamina B 12 jaja su važna za vašu lepotu!
Bolji vid jer u jajima ima luteina koji do 20% može da smanji opasnost od katarakte i ostalih tegoba oka koje se javljaju sa godinama.
Samo 10 % ljudi u ishrani dobija dovoljno kolina, materije neophodne mozgu. Dva jajeta zadovoljavaju oko 60 % količine potrebne u toku dana pa možete očekivati bolju memoriju tokom dijete sa jajima.
Jedna američka studija je pokazala da žene koje jedu 6 jaja nedeljno smanjuju rizik od pojave raka dojke za 50 %.
Ovo je valjda dovoljno da dijeta sa jajima bude vaš izbor!
Pogledajte > > > > Dijeta sa krastavcima i jajima   Dijeta sa jajima iskustva

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *