dijeta sa bananama

Dijeta sa bananama postoji u dve varijante kao brza trodnevna dijeta i kao dijeta od 7 dana sa kojom se može izgubiti i više kolograma.Ova dijeta nije ista kao mnogo poznatija japanska jutarnja banana dijeta ali to ne znači i da nije bolja!
dijeta sa bananama
Verovatno ste čuli da dijetetičari pričaju mnogo o tome kako su banane jedno od onih voća koje treba izbegavati, posebno ako ste na dijeti za mršavljenje, zbog visokog sadržaja šećera.Mnogi ljudi se plaše da jedu banane, jer su u uverenju da će ih banane udebljati.

I dok je istina da su banane bogate šećerom, one samo mogu da podstaknu debljanje ako niste pažljivi koliko kalorija ukupno jedete i ako ih kombinujete sa mastima i masnom hranom.Vegetarijanci koji jedu samo sveže voće i održavaju idealnu telesnu težine -imaju najviše kondicije i energije, uprkos činjenici da jedu desetine banana svake nedelje.

Tajna je u tome što oni sebe ne tovare sa masnom hranom, koja se akumulira u masnim ćelijama kada je kombinujete sa slatkim namirnicama kao što su banane. Tako da je sigurno reći da ako kontrolišete unos masti možete uživati u ovom ukusnom voću bez osećaja krivice ili dobijanja na težini. U stvari, uključujući ovo fantastično voće u svoju ishranu ćete poboljšati varenje, ukloniti višak toksina i poraviti sjaj vaše kože.

Banana dijeta je ukusan i brz način da se skinu dodatni kilogrami, bez potrebe da jedete dosadnu i neukusnu hranu kao na mnogim drugim dijetama.Banane mogu da pomognu u proizvednji serotonina u vašem telu koji je takođe poznat kao “hormon sreće”. Dakle, nećete osećati nikakvu tugu i depresiju,dok ste na dijeti sa bananama a to je ključni element svake uspešne dijete.

Ako mrzite ono što jedete, vaše telo će početi da odbija hranu i da ne apsorbuje hranljive materije od onoga čime ga hranite. S druge strane, ako uživate u svojim obrocima, i srećni ste sa hranom, masti će se brže topiti, dajući vam osećaj unutrašnje snage i energije.

Veoma je lako pratiti dijetu sa bananama.U verziji koja traje 7 dana možete izgubiti do 6 kilograma.

Dijeta sa bananama 3 dana jelovnik

U naredna tri do četiri dana jedete svaki dan 3-5 banane kombinujući ih sa 3-4 šolje mleka sa niskim sadržajem masti najbolje je da pronadjete mleko sa 0,5% mlečne masti. Ako vam se ne sviđa mleko, možete da probate bademovo mleko koje je u poslednje vreme sve popularnije.Takođe možete pokušati i sa jogurtom ako želite ,ali takodje sa malo masnoće. Možete ih jesti odvojeno ili napraviti šejk. Samo jednu bananu i jednu šolju mleka izmiksujte sa nekoliko kockica leda zajedno, i obrok je gotov!

Ako zamrznete svoje banane nekoliko sati pre nego što ih miksujete sa mlekom, dobićete ukusan sladoled. Velika poslastica tokom vrelih letnjih dana! Ova 3-4 dana dijeta sa bananama će vam pomoći da se oslobodite do 3 kilograma telesne težine.

Dijeta sa bananama 7 dana jelovnik
Ova verzija dijete sa bananama može vas olakšati do 6 kilograma. Ne samo da će vam pomoći da izgubite kilograme,već će izvršiti blagu prirodnu detoksikaciju. Sve što vam treba su banane, zeleni čaj i dva jaja dnevno.

Za svaki dan pijte zeleni čaj bez šećera koliko god želite i jedite do deset  banana srednje veličine. Da bi izbalansirali unos proteina kojih nema u bananama jedite i po 2 kuvana jaja svakog dana.Hleb nije dozvoljen.

Nakon završetka ove dijete, potrebno je da se postepeno vratite svojim uobičajenim navikama u ishrani da se izbegne jo-jo efekat. Priuštite sebi 3-4 dana da se vratite na uobičajenu ishranu. Izbegavajte da jedete obrađene ili masne namirnice, šećer ili alkohol. Počnite od svežeg povrća i voća, polako uvodeći različite namirnice i povećavajući veličine vaših obroka dok smanjujete broj banana.

Zdravstvene koristi od banana
Postoji toliko mnogo zdravstvenih koristi od banana, da je teško  sumirati ih sve u nekoliko rečenica.Banane su bogate sa kalijumom, B vitaminima i magnezijuma a ne sadrže masti i holesterol.One su dobre za srce i kosti,nervni sistem i bubrege, mogu popraviti raspoloženje i ojačati imuni sistem.
Uživajte!
Dijeta sa pirinčem

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *