dijeta za ravan stomak

Dijeta za ravan stomak se preporučje i muškarcima i ženama jer veliki stomak pored toga što je estetski problem duplira i rizik od prevremene smrti kod oba pola.

Muka vam je kad pomislite na letovanje i sa žaljenjem gledate na svoj prošlogodišnji bikini, jer se tokom zimskih meseci i posle obilja hrane na slavama, poprilično nakupilo salce na vašem stomačiću. Ne očajavajte! Postoji rešenje i lepe vesti za vas. Rezultati naučne studije istraživača sa jedne klinike u Bostonu definitivno potvrđuju da oni koji su skloni naslagma sala na stomaku pet puta brže gube to salo ako primenjuju dijetu koja kontroliše nivo šečera u krvi, od onih koji su na drugačijim režimima ishrane.Ova dijeta za ravan stomak upravo je takva dijeta. Drugim rečima, za svakih 5 kilograma koji se izgube nekom niskokaloričnom ishranom, sa njom se gubi 25 kilograma!

Održavanje uravnoteženog nivoa šečera u krvi je ključ za održavanje vitkosti i ravnog stomaka.
Zašto?
Zato što to znači da je glad smanjena, nema napada neodoljive potrebe za nekom posebnom visokokaloričnom hranom (da li vam se dešava to sa čokoladom?), daje vam energiju i sputava hormone koji pomažu taloženje sala na stomaku.Po rečima tima nutricionista iz bostona, ovo važi za sve tipove telesne građe.

Šta ako vam je veliki stomak najkritičnija tačka?
To je znak da je nivo šećera u vašoj krvi išao gore-dole toliko dugo, da vaše telo gubi moć kontrole. A to opet znači da ste vi medju osobama kojima će ova dijeta najviše odgovarati. Kad uravnotežite nivo šećera, kilogrami će se gubiti sami od sebe, tvrde njeni autori.

Stvar je prilično jednostavna. Osnova vaše ishrane za ravan stomak postaje hrana koja ima najmanje uticaja na nivo šećera.Fokusirajte se na nemasne proteine, posne mlečne proizvode, zasićene masnoće i hranu koja pored ugljenih hidrata ima i mnogo biljnih vlakana. Proteini i nezasićene masti ne mogu da utiču na nivo šećera, a vlakna uz ugljenih hidrate minimalizuju njihov efekat. Pa zašto onda sasvim ne izbaciti ugljene hidrate? Ključ uspeha je u ravnoteži. Istraživnja su pokazala da su se režimi ishrane koji su u potpunosti isključivali masnoće i ugljene hi
drate pokazali neuspešnim na duge staze. Za razliku od toga, ako se stabilizuje nivo šećera u krvi bez eliminisanja korisnih masti ili ugljenih hidrata, mi smo ne samo zdraviji već i zadovoljniji, jer gubimo više na težini, lakše održavamo vitku liniju i ne osećamo se uskraćenim i nezadovoljnim. Da ovo nisu prazne priče dokazuju stotine pacijenata koji od dugogodišnje preterane gojaznosti do normalne težine stižu za samo nekoliko meseci.I ne zaboravite, prvo nestaje stomak!.
Dijeta za ravan stomak stvarno deluje!

Mnogi koji su se pridržavali ove dijete za ravan stomak su prethodno bili veterani što se isprobavanja dijeta tiče. Svi oni se slažu da je Sout Beach dijeta bila jedina koja im je utolila glad i koju su s lakoćom primenjivali. Rezultati su bili vidijivi veoma brzo, kilogrami su klizili i nisu se vraćali. Za deset meseci neki veoma debeli pacijenti izgubili su po 70 kilograma! Dešavalo se da za četiri dana neke žene izgube čak 2 cm obima struka! U proseku, za nedelju dana izgubi se 4 kilograma. Uz sve to, hrana je ukusna i delotvorna. Posavetujte se sa lekarom i krenite na dijetu zaravan stomak!


Dijeta za ravan stomak jelovnik za dve nedelje

DORUČAK (izaberite jedan za svaki dan, a uz njega možete da popijete 1 čašu soka od paradajza ili izmiksovanog povrća)
primer 1
2 jajeta u kajgani na 1 kašiki maslinovog ulja 1/2 šolje kuvanog ili presnog povrća.
primer 2
nekoliko šnita kuvane šunke 2 šnita posnog sira 2 koluta paradajza.
primer 3
izmiksajte 1/2 šolje vanila sojinog mleka, 1 šolju jogurta od nemasnog mleka i 3 kašike seckanog prženog badema.

UŽINA (izaberite dve za svaki dan)
primer 1
1 ćureća šnicla 1 list zelene salate 1 kolut paradajza 1 kašika niskokaloričnog majoneza
primer 2
5 paradajzića 1 stabljika celera 1/2 šolje posnog mladog sira.
primer 3
2 snita mocarela sira 2 koluta paradajza 1/2 kašike maslinovog ulja beli biber.

RUČAK (izaberite jedan za svaki dan uz koji možete pojesti i veliku porciju mešane salate začinjene limunom)
primer 1
2 nemasna svinjska kotleta na grilu, začinjena po želji 1/2 šolje brokolija ,kockice tikvice kuvane na pari u količini po želji.
primer 2
1 šnicla od pilećeg mesa
2 šolje salate 1 šnit mocarela sira 1 kašika maslinovog ulja limunov sok.
primer 3
1 teleći odrezak sa grila začinjen po ukusu 1 paradajz,1 šnit mocarela sira ,bosiljak i peršunov list 1 komad bele ribe kuvane ili sa grila, začinjeno po ukusu 1 kuvani krompir ,blitva u količini po želji, 1 kašika maslinovog ulja beli luk po ukusu .

DEZERT (izaberite jedan za dan, ili posle ručka ili posle večere)
primer 1
1/2 posnog mladog sira izmešati sa 1 kašičicom cimeta i 1 kašikom seckanih badema
primer 2
1/2 posnog mladog sira iznnešati sa 1 kašičiconn strugane šipke vanile
primer 3
1/2 posnog mladog sira izmešati sa 1 kašikom nezaslađenog kakao praha i 1 kašikom seckanih oraha

VEČERA (izaberite jednu za svaki dan)
primer 1
1 parče piletine 2 šolje barenog zelenog povrća 1 kašika parmezana za posipanje
primer 2
1 šolja posne čorbe od sočiva 1 pileća pljeskavica 1 šnit posnog sira zelena salata 1 kolut paradajza rotkvice
primer 3
1/2 tunjevine iz konzerve 1 manji krastavac 1 kašika maslinovog ulja limunov sok origano ili peršunov list.
DIJETA S BANANAMA
BRZA KRASTAVAC DIJETA
MEDICINSKA DIJETA
DUKANOVA DIJETA
ATKINSOVA DIJETA
DIJETA SA RIBOM
KUPUS DIJETA ISKUSTVA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *