Cimet i jogurt dijeta za mršavljenje

Cimet i jogurt dijeta za mršavljenje je neka vrsta kombinacije poznatih cimet dijete i jogurt dijete.Poznat je uticaj i malih količina cimeta na nivo šećera u krvi…
cimet i jogurt dijeta
Kako je brzo pvećanje nivoa šećera u krvi čest razlog za gojaznost jer posle obilnijeg obroka organizam neznajući kako da upotrebi taj višak šećera ,metaboliše ga u masti i taloži u vidu sala kao rezervu energije.Preventivno protiv povećanja težine posle dijete sa jogurtom i cimetom treba piti cimet pre svakog obroka.
Ovaj napitak za ceo dan se sprema tako što u čašu mlake vode dodate pola kašičice cimeta i kašičicu meda dobro izmutite i pijete tri puta dnevno po trećinu od 1 dl (jedna čaša).

Cimet je začin koji se najčešće nalazi u prodaji u vidu praha — samlevene unutrašnje kore sa grančica drveta cejlonskog cimeta. Ima oštar aromatičan i prijatan miris, a ukus sladunjav i na jeziku blago pali. Sadrži oko 4% eteričnog ulja, nešto skroba i oko 2,5% tanina.

Slično>>>Cimet začin najzdraviji

Služi za začinjavanje kompota, sutlijaša, sitnih kolača,supa i toplih napitaka i kao dodatak smešama kari-začina. Cimet se dodaje i raznim želudačnim, gorkim i aromatičnim likerima.

Kada se cimet dodaje pirinču ili se koristi kao kari-začin, deluje na održavanje normalnog nivoa šećera u krvi. Uz pomoć cimeta, kao začina, može se tri puta brže preraditi šećer, što je značajno za dijabetičare. Sa polovinom kašičice cimeta koja se dodaje žitaricama za doručak postiže se normalizacija šećera u krvi.

Povezano>>> Cimet i med

Lekovita svojstva cimeta potiču od ulja koje sadrži cinamični aldehid i eugenol. Deluje stimulativno na krvotok, na organe za varenje i za lakše disanje. Dobar je i kao antiseptik i protiv štetnih bakterija u organima za varenje. Smatra se da cimet deluje stimulativno i na polne organe, te da jača seksualnost. Poznato je da cimet kada se dodaje pirinču ili čaju može da zaustavi proliv.

Povezano>>> Dijeta sa jogurtom

Cimet i jogurt dijeta jelovnik
Ono što se kod nas naziva jogurt u zapadnim zemljama i SAD je kisela pavlaka tj jogurt veće gustine.Za dve užine svakog dana koristićete 100 grama pavlake sa jednom kašičicom meda i pola kašičice cimeta.Ove dve užine sadrže oko 450 kalorija.Pre svakog glavnog obroka popićete trećinu čaše napitka sa medom i cimetom.

Doručak: svakog dana po izbru jedno jaje ili viršla sa parčetom integralnog hleba i nekom voćkom (jedna jabuka,kruška,banana ili dinja).
Ručak:šolja kuvanog povrća po izboru(grašak,pasulj,boranija,sočivo,krompir pire bez maslaca)parče integralnog hleba,salata od sezonskog povrća sa malo maslinovog ulja.
Večera: 100 grama pečenog mesa po izboru (belog pilećeg,ćurećeg,govedjeg ili svinjskog mesa od kremenadle bez masnoća)parče integralnog hleba.

Dijetu sprovoditi najviše 10 dana bez povećanja količina cimeta od preporučenih.
Posle dijete sa jogurtom i cimetom povremeno piti napitak od meda i cimeta pre obroka.
Cimet u većim količinama se ne preporučuje trudnicama.
POGLEDAJ I Cimet i med dijeta

Loading...
loading...
----