krastavc kalorije vitamini

Brza krastavac dijeta je ukusan i delotvoran način da očistite svoje telo i smanjite težinu. Krastavac sadrži oko 95% vode i 5% dijetetskih vlakana.
krastavc dijeta
Krastavac pruža pozitivan efekat na varenje,deluje diuretski i utiče na ravnotežu vode i soli u organizmu. Krastavci takođe mogu obezbediti čistiju kožu i često su osnov kozmetičkih maski i losiona za čišćenje i izbeljivanje kože.

Krastavac je dobro povrće za mršavljenje ima malo kalorija, ali će učiniti da se osećate sito oko 2-3 sati ako ga kombinujete sa sirom ili pavlakom.

Jelovnik tokom krastavac dijete je veoma restriktivan a broj namirnica koji možete konzumirati veoma ograničen,stoga krastavac dijetu ne bi trebalo sprovoditi duže od sedam dana.Krastavac dijeta spada u grupu brzih dijeta i nije pogodna za dugoročno mršavljenje.Ako želite da skinete kilograme pred odlazak na more i za neku sličnu priliku a nemate još mnogo vremena onda su brze dijete jedno od rešenja.

Veliki krastavac ima 39 mg magnezijuma, ili 10 odsto dnevne potrebne vrednosti, a 48 mg kalcijuma, ili manje od 5 odsto dnevne potrebne vrednosti.Uzimanjem jogurta ili pavlake tokom krastavac dijete popravićete unos kalcijuma. Više od 95 odsto težine sirovog krastavca je voda, pa krastavci mogu sprečiti dehidrataciju, što je faktor rizika za giht. Krastavci imaju samo 8 mg vitamina C, odnosno 13 odsto dnevne preporučene vrednosti za ovaj prijateljski antioksidant, drugo povrće, kao štoje papradajz je bolji izvor.

Tokom krastavac dijeta možete jesti oljuštene sveže krastvce bez ikakvih dodataka u neograničenim količinama najbolje uvek kad osetite glad.
Doručak sa krastavcima i jajima
Svakog dana za doručak pojedite dva kuvana jaja i krastavaca po želji,možete ih spremiti i kao salatu sa sirćetom i maslinovim uljem.
Ručak sa paradajzom i krastavcima
Za ručak napravite salatu od paradajza ,krastavaca i 300 grama feta sira.Dodajte maslinovog ulja po želji a možete pojesti desetak maslina.Takodje i jedno parče integralnog hleba je dozvoljeno ali samo za ovaj obrok.
Večera sa jogurtom i krastavcima
Za večeru napravite salatu od svežih krastavaca i jogurta ili još bolje pavlake,za ovu priliku možete koristiti jednu čašu pavlake ili jogurta od 200 ml.
Možete popiti i dve šolje kafe tokom dana ali sa najviše po pola kašičice šećera.
Ova tri obroka bi trebalo da vam daju sitost za 2 do 3 sata a kad ogladnite u medjuvremenu jedite sveže oljuštene krastavce.
Mnoge Holivudske zvezde su izjavljivale da im krastavac dijeta pomaže da za kratko vreme skinu suvišne kilograme, medju njima posebno Jennifer Aniston.

Ova krastavac dijeta omogućava gubitak od 5 do 7 kg za nedelju dana.Dijetu nemojte produžavati jer će vašem telu ozbiljno nedeostajati mnogi važni vitamini i minerali.Da bi dodatno poboljšali zdravlje vašeg tela tokom dijete obavezno uzimajte neki multi vitaminsko-mineralni preparat u vidu običnih ili šumećih tableta.
Pogledajte i > > > > DIJETA SA KRASTAVCIMA I JAJIMA
Krastavac kalorije

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *