Svako od nas, makar i potajno, želi ravne trbušne mišiće. Salo na stomaku tj. masne naslage, nisu samo trn u oku, nego mogu da budu i opasne po zdravlje, i upravo je ono meta nove ABS dete…

Zagovornici ove dijete tvrde da imaju formulu kojom ćete sagoreti masne naslage i dobiti ravan stomak za samo šest nedelja promenom načina ishrane i vežbanjem.

ABS dijeta i vežbanje imaju više učinka kada se primenjuju kombinovano. Da bi dobili ravne trbušne mišiće, jednostavno morate i vežbati i držati dijetu. Pridržavajući se ABS dete, treba da sačinite svoj fitnes plan od 20 minuta dnevno, tri dana nedeljno tokom 3-6 nedelja.

Zagovornici ove dijete obećavaju gubitak do 5,5 kilograma masti sa stomaka tokom prve 2 nedelje plana, kada vežbanje nije obavezno, mada se preporučuje šetanje (brzo hodanje).

Protivnici ABS dete kažu da su ovo nerealna očekivanja.

abs dijeta

ABS dijeta: Šta sve možete jesti?

Centralni deo plana su 12 namirnica. Ove namirnice su naročito važne jer su bogate hranljivim materijama, sadrže proteine, kalcijum, i zdrave masti. Propisane su i veličine porcija kako bi se kalorije držale pod kontrolom.

ABS dijeta – namirnice

Bademi i ostali orašasti plodovi
Pasulj i druge mahunarke
Spanać i ostalo zeleno površe
Mleko: posno ili nemasno mleko, jogurt, sir.
Ovsena kaša: nezaslađena.
Jaja
Ćuretina i drugo posno meso: biftek, piletina, riba
Puter od kikirikija – potpuno prirodan, bez šećera.
Maslinovo ulje
Integralne žitarice
Surutka
Maline i drugo jagodasto voće

Jedite 6 malih obroka dnevno, sa naglaskom na proteinima, koji su propisani za svaki obrok kako biste se osećali zadovoljni te mogli da nahranite mišiće. Obroci su usmereni na namirnice koje će vam dati dodatnu energiju, predviđene planovima i receptima u toku tri nedelje. Predviđa se da unesete rasponu od 1400-1600 kalorija dnevno.

Pijte puno vode, alkohol ograničite na 2-3 pića nedeljno, a jednom nedeljno možete priuštiti jedan obrok kada ćete jesti sve što želite.

Ono što nije na meniju su rafinisani ugljeni hidrati, peciva, šećer, beli pirinač, testenine, visoko fruktozni kukuruzni sirup, pržena hrana, margarin, hrana napravljena sa delimično hidrogenizovano uljima, punomasni mlečni proizvodi, masno meso, zasićene masti i trans masti.

Kako deluje ABS dijeta?

Naglasak ABS dete je na dijetalnoj ishrani. Potrebno je šest malih obroka dnevno da bi telo bilo dobro hranjeno zdravom hranom te da podstakne sagorevanje masti zadržavajući mišićnu masu.

Hranljive namirnice, zdravi proteini i ugljeni hidrati koji sporo sagorevaju – u kombinaciji sa napornim treningom – ključna su mešavina za održavanje mišićne mase i ubrzavanje gubitka masti.

Iako ABS dijeta negira da je u suštini “dijeta”, ona to zaista jeste – dijeta sa detaljnim planom. To nije kratkoročni plan ishrane – to je plan zdrave ishrane koji je potrebno primenjivati čitav život.

Kreirana da bi vam pomogla da poboljšate svoj izgled i zdravlje, ABS dijeta može smanjiti holesterol i krvni pritisak, te smanjuje rizik od dijabetesa i određenih oblika raka.

ABS dijeta: šta kažu eksperti?

Ishrana za šest manjih obroka dnevno (sa proteinima u svakom obroku i mnogo zdrave hrane u kontrolisanim porcijama) i redovnu vežbe svakako su u prednosti pred dijetama koje vam obećavaju čuda pukim izgladnjivanjem.

Jedna od protivrečjnosti je obećanje izgradnje mišića, što zahteva odgovarajuće kalorije, proteine, i fizički napor. To je teško ostvariti planove sa manje od 1600 kalorija čak i tokom prve dve nedelje, kada je vežbanje opciono. Pa i gubitak masnih naslaga, možda je u ovom slučaju više gubitak vode iz organizma.

Razvoj trbušnih mišića (tzv. “Sik pack” ili siks pek) zahteva intenzivan fizički trening. Ne možete masne naslagejednostavno pretvoriti u mišiće nego možete skinuti masne naslage i izgraditi mišiće.

Stanje koje ćete postići ABS dijetom, čak i ako se u potpunosti pridržavate plana, zavisi odviše faktora: genetike, treninga, nivoa masnih naslaga, itd.

POGLEDAJTE SVE DETALJE


ABS dijeta za skidanje sala i stomaka

Ako vam je dosadilo da nosite široke bluze i košulje kako biste prikrili zaobljeni stomak, probajte ABS dijetu sa vežbama!Za šest nedelja ne samo da ćete stanjiti struk za 4 do 5 santimetra, već ćete i zategnuti mišiće i nabaciti pločice na stomaku…Nastavak