kukuruzna pitaPočastite sebe i ukućane ukusnom i zdravom kukuruznom pitom, koja pritom odnosi otrove koji su se nataložili u organizmu. Prednost joj je i što se nećete ugojiti, naprotiv, čuva liniju i “dopinguje” vitaminima.

Kukuruzna pita

Za kukuruznu pitu potrebno je:
-pola kg tankih kora
-700 g jogurta ,posna varijanta 7
-700 g mineralne vode
-1 čaša ulja
-1 čaša kukuruznog brašna

Kukuruzna pita recept za pripremanje
Pomešati (da smesa bude malo gušća nego za palačinke) jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo i so, pa na podmazan pleh staviti 2 kore.Jednu kutlaču fila od jogurta ,vode, ulja i brašna pa ponovo kore i tako dok ima materijala. Za sledeće redove stavite fil od blitve, spanaća, zelja, ili praziluka. Na kraju stavite 2 kore kao pokrivač, isecite na kriške, pospite listićima putera i pecite u rerni na temperaturi od 160 stepeni 30-45 min.


Zaštitničke moći kukuruznog klipa

Kukuruz je izvor mnogih nutritijenata kao što su vitamini B grupe (B1, B5), dijetetskih vlakana, folne kiseline i mangana. Sadrži malo masti (uglavnom mono i polinezasićene) i nisko je kaloričan. Kuvanjem, ili pečenjem kukuruza delimično se uništava samo vitamin C, ali se oslobađaju molekuli sa antioksidativnom aktivnošću, što povećava njegove “zaštitničke” moći. Zeleno lisnato povrće, među kojima spanać, zelje i blitva, sadrži biljna vlakna koja daju osećaj sitosti, što pomaže u skidanju kilograma. Takođe se smatraju dobrom hranom “za mozak”, zbog visokog sadržaja vitamina E.